News

Langdurig Ashwagandha gebruik: De voor en nadelen

Dec 01, 2023

Veel gebruikers van Ashwagandha supplementen gebruiken het extract op dagelijkse basis en voor langere tijd. De vele werkingsmechanismen van het middel komen over het algemeen echt tot hun kracht na langdurig gebruik. Maar lange termijn inname kan ook bijwerking opleveren, afhankelijk van de dosis en persoonlijke factoren. Om te zorgen dat je optimaal geniet van je Ashwagandha gebruik kun je de dosis in inname aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeur. 


Lees vandaag in onze blog de voor en nadelen van langdurig Ashwagandha gebruik en welke tips je kunt toepassen om het maximale uit je supplementen te halen. 

Langdurig Ashwagandha consumptie en de impact op het lichaam

Ashwagandha is met name populair vanwege een aantal significante gezondheidseffecten en de prestatieverhogende werking die je kunt ervaren bij langdurig en dagelijks gebruik. De actieve stoffen in het extract kunnen de aanmaak van het stresshormoon cortisol beperken waardoor je je een stuk rustiger kunt voelen. Ook kunnen testosteron waardes sterk toenemen, wat verschillende positieve effecten kan hebben op je lichaam. 

De voordelen van langdurig gebruik

Om een merkbare verlaging van stress te ervaren dien je het Ashwagandha kruid voor een langere periode elke dag te nemen. Uit onderzoek blijkt dat het, afhankelijk van de dosis, korter of langer kan duren voordat je een lagere meetbare cortisolwaarde in je lichaam hebt. Bij een dosis van 1000 milligram kun je al na 6 weken een significante verlaging in stress ervaren. Hierdoor voel je jezelf een stuk rustiger en gebalanceerd en beperk je de negatieve effecten van langdurige en chronische stress. Een lagere dosis van 600 milligram zorgt ervoor dat het wat langer duurt voordat je een verlaging van stress ervaart. Gemiddeld per gebruiker in de studie duurde het bij deze lagere dosis ongeveer 8 weken om een significant lagere hoeveelheid cortisol te meten. 


Testosteron, een belangrijk hormoon in het menselijk lichaam, kan ook significant toenemen bij langdurig gebruik. In een studie werd aangetoond dat de Ashwagandha gebruikers tot wel 15% meer testo in het bloed hadden vergeleken met de testgroep. Hiervoor dien je wel minimaal 6 tot 7 weken lang Ashwagandha te slikken, afhankelijk van de dosis. Ook kunnen persoonlijke factoren een grote rol spelen, zoals gewicht, gezondheid en dieet. Hogere testosteronwaardes kunnen vele positieve effecten hebben, met name voor mannen die (vaak door ouderdom) een erg lage hoeveelheid testosteron in hun bloed hebben. Zo gaat je energieniveau en libido omhoog en verbetert je spiergroei en herstel. 

Mogelijke bijwerkingen bij langdurig Ashwagandha gebruik

Wanneer je langdurig Ashwagandha supplementen consumeert kan het risico op bijwerkingen ook toenemen. Over het algemeen suggereren studies en ervaringen van gebruikers dat het middel risicovrij dagelijks te gebruiken is voor 1 tot 3 maanden. Afhankelijk van de dosis die je dagelijks neemt en persoonlijke factoren kun je bepaalde negatieve effecten ervaren. Milde klachten kunnen bestaan uit maagkrampen of in sommige gevallen in diarree of zelfs braaksel. Meer serieuze klachten zijn impact op de emoties. Langdurig Ashwagandha gebruik kan de aanmaak van bepaalde hormonen waaronder Adrenaline afremmen waardoor je afgevlakte emoties kan ervaren, wat erg onprettig kan zijn ook voor vrienden en familie. Daarnaast zijn er onderzoeken die suggereren dat Ashwagandha tot leverschade kan leiden. Daarom is het belangrijk om het kruid niet te consumeren als je al bepaalde gezondheids- of leverklachten hebt.


Het wordt geadviseerd om eerst met een medisch expert te bespreken of Ashwagandha past in jouw dieet, zeker wanneer je al medicijnen slikt of gezondheidsklachten hebt. Wanneer je voor het eerst begint kun je beginnen met een lagere dosis, bijvoorbeeld door in plaats van dagelijks om de dag je Ashwagandha supplementen te slikken. Zo kun je goed monitoren hoe je lichaam reageert op de actieve stoffen

Ashwagandha consumptie aansluiten op jouw behoeftes voor maximaal resultaat

Om ervoor te zorgen dat je het maximale uit je Ashwagandha supplementen haalt kun je gebruikmaken van een aantal tips. Het is altijd verstandig om goed op de hoogte te zijn van de verschillende potentiële bijwerkingen, dit helpt je direct te identificeren of je klachten hebt waardoor je snel kunt handelen en kunt stoppen met het gebruiken van Ashwagandha. Daarnaast kun je overwegen om dynamisch je supplementen te slikken. Door het kruid voor een periode van 1 tot 3 maanden te slikken kun je genieten van de positieve effecten, vervolgens kun je een pauze inlassen van 2 tot 4 weken waarin je geen Ashwagandha supplementen meer slikt. Dit helpt negatieve effecten te beperken en geeft je lichaam tijd om aan te passen aan periodes waarin je geen Ashwagandha gebruikt. 

Beginnen met Zapply Ashwagandha Supplementen

Wil je direct aan de slag met Ashwagandha? Probeer dan onze Zapply Ashwagandha Supplementen. Onze capsules zijn van topkwaliteit, voldoen aan strenge kwaliteitseisen en zijn ook nog eens volledig vegan en HALAL gecertificeerd. Wanneer je vandaag besteld voor 20:00 ontvang je je supplementen morgen al in huis! Ook krijg je bij Zapply geheel vrijblijvend 30 dagen bedenktijd. Welkom bij de Zapply Family!
Image - 6 (4).png

Verbeter je prestaties met Zapply

Ben je op zoek naar manieren om je sportprestaties te verbeteren en je testosteronniveau te verhogen? Bij ons vind je de beste supplementen voor een betaalbare prijs.

Shoppen

Laat klanten voor ons spreken