News

Periodieke Ashwagandha pauzes: Behalen van Optimaal Resultaat

Nov 22, 2023

Als consument van Ashwagandha supplementen wil je natuurlijk graag het maximale uit je gebruik halen. Door handige tips te implementeren kun je op een eenvoudige manier efficiënter omgaan met je Ashwagandha. Het extract is erg krachtig en levert vele gezondheidseffecten op die gebruikers als erg prettig ervaren. Ook kan het middel wat bijwerkingen opleveren die minder fijn zijn, na langdurig en dagelijks gebruik. Door gebruik te maken van periodieke pauzes van Ashwagandha inname beperk je mogelijke negatieve effecten en geniet je van de voordelen van het kruid. 


Ontdek in onze blog van vandaag hoe je korte pauzes in je Ashwagandha inname kunt inlassen om optimale resultaten te boeken. 

Periodieke Ashwagandha pauzes gebruiken

Uit onderzoek wordt gesuggereerd dat je supplementen van het extract zeker 1 tot 3 maanden volledig risicovrij kunt gebruiken. Dit vormt ook de basis voor het periodiek inlassen van korte pauzes in jouw Ashwagandha inname. Om te kunnen genieten van de positieve effecten, waaronder een verlaging van stress door de afname van cortisol in het bloed en toename van testosteron, moet je Ashwagandha supplementen voor een langere tijd en dagelijks slikken. Des te langer je het kruid inneemt en hoe hoger de dosis is, des te groter de kans ook wordt dat je op termijn wat bijwerkingen kunt gaan ervaren. Dan biedt een pauze van inname een uitkomst. Uiteraard wil je dan voorkomen dat de positieve effecten beperkt worden, hier leggen we je uit waarom periodieke pauzes juist een uitkomst zijn voor jou. 

Variabel Ashwagandha gebruik in relatie met cortisol

Een van de populairste redenen om langdurig Ashwagandha te gebruiken is de impact die het heeft op je stressgevoel. Het kruid reduceert de aanmaak van cortisol waardoor je een stuk rustiger voelt. Ideaal om de impact van langdurige, onnatuurlijke, chronische stress tegen te gaan. Langdurige stress kan namelijk erg slecht zijn voor je gezondheid. Echter, is cortisol ook goed voor het lichaam. 


Het stresshormoon is een belangrijk onderdeel van het menselijk lichaam, en zorgt ervoor dat je actie onderneemt op met name korte termijn stressvolle zaken. Cortisol brengt je lichaam in alertheid en geeft je ook focus. Wanneer je lange termijn en chronische stress ervaart, biedt Ashwagandha een uitkomst om je beter in je vel te laten komen. Echter, wil je voorkomen op termijn dat de invloed op je korte termijn cortisol te veel beperkt wordt. Door periodiek te stoppen met Ashwagandha kan je lichaam wel weer zoals gebruikelijk cortisol opbouwen en kun je de voordelen halen uit korte termijn werking van het stresshormoon, maar beperk je tegelijkertijd ook de impact van chronische stress. 

Hoe lang moet je Ashwagandha pauze zijn?

Het kan even duren voordat je lichaam helemaal aangepast is aan een scenario waarin je geen Ashwagandha meer gebruikt. Dit kan afhankelijk van het symptoom tussen de 2 en 4 weken duren. Het duurt simpelweg even om de actieve stoffen van het extract uit het lichaam te krijgen. Na een aantal weken zal je cortisol aanmaak weer op normale niveaus zijn. Daarom wordt het aangeraden om pauzes in te lassen die minimaal 2 weken zijn en bij voorkeur zelfs 4 weken. Dan weet je zeker dat je lichaam weer heeft kunnen aanpassen aan hogere cortisolniveaus in het lichaam voordat je weer Ashwagandha slikt. Na die 4 weken kun je overgaan op dagelijks gebruik van de supplementen. 


Afhankelijk van de dosis die je neemt en persoonlijke factoren kun je overwegen om dagelijks gebruik van het kruid tussen de 1 en 3 maanden aan te houden voordat je weer een pauze inlast. 

Beginnen met Zapply Ashwagandha Supplementen

Geïnteresseerd in het gebruik van Ashwagandha? Bestel je eerste Zapply Ashwagandha Supplementen en krijg geheel vrijblijvend 30 dagen bedenktijd. Onze producten zijn van topkwaliteit en volledig GMP gecertificeerd. Bestel nog vandaag voor 20:00 en ontvang je eerste supplementen morgen in huis.
Image - 6 (4).png

Verbeter je prestaties met Zapply

Ben je op zoek naar manieren om je sportprestaties te verbeteren en je testosteronniveau te verhogen? Bij ons vind je de beste supplementen voor een betaalbare prijs.

Shoppen

Laat klanten voor ons spreken