News

Ashwagandha supplementen: Hoe kun je ze veilig bewaren

Nov 17, 2023

Als je dagelijks supplementen slikt is het belangrijk om deze op een goede manier te bewaren. Hierdoor behoud je de kwaliteit van de supplementen en blijft deze goed werken, maar voorkom je ook onnodige risico’s, bijvoorbeeld in het geval je kleine kinderen hebt. Het is daarom handig en verstandig om goed voorbereid aan de slag te gaan met wat tips en tricks omtrent de omgang met supplementen. Bij Zapply bieden we verschillende soorten supplementen aan, waaronder onze populaire Ashwagandha supplementen. Onze focus is om het beste uit jezelf te halen. Door een aantal handige tips te volgen kun je ook meteen het beste uit je supplementen halen en risico’s vermijden. 


Lees in onze blog van vandaag alles over hoe je om kunt gaan met supplementen zodat je ze lang en veilig kunt bewaren. 

Hoe en waar je supplementen bewaren

Supplementen kunnen aangetast worden door warmte en een hoge vochtigheid. Dit hoeft verder geen risico te vormen voor jou als gebruiker maar kan wel betekenen dat de kwaliteit van het middel achteruit gaat. In het geval van Ashwagandha kan dat betekenen dat het langer duurt voordat je bepaalde gezondheidseffecten ervaart, of in het geval je supplementen dermate erg degraderen kan de werking zelfs volledig verdwijnen. Hoewel hier flinke degradatie en dus veel warmte en vochtigheid voor nodig zijn, kun je met een aantal simpele stappen deze risico’s vrijwel volledig voorkomen. 


Door de capsules weg te houden van warme en/of vochtige plekken blijven ze langer goed. Leg je Ashwagandha supplementen dus niet dicht bij je oven of in een vochtige kamer zoals dicht bij de douche. Houdt de capsules ook altijd in het doosje waarin je ze hebt gekregen. Onze Ashwagandha supplementen zijn geleverd in topkwaliteit verpakking die voor een groot gedeelte de capsules al beschermd tegen warmte en vocht. 


Probeer indien mogelijk de supplementen in een koele en droge omgeving te leggen. Een handige tip, als je je Ashwagandha op een plek legt waar je ze elke dag ziet, zul je er ook makkelijker aan herinnerd worden om de supplementen dagelijks te nemen. Zo voorkom je vaker dat je misschien een dag mist.  

Veilig omgaan met Supplementen

Wanneer je kinderen of huisdieren hebt is het belangrijk om veilig om te gaan met je supplementen. Hoewel Ashwagandha niet giftig is of direct gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, kunnen supplementen wel een gevaar bieden wanneer er geen toezicht is, omdat kinderen niet altijd gewend zijn met het slikken van supplementen en dat kan een stikgevaar vormen. Door de supplementen op een plek te leggen waar kinderen en huisdieren moeilijk bij kunnen voorkom je al voor een groot deel de risico’s. Daarnaast is het verstandig om de capsules in de originele verpakking te houden zodat je jezelf (en je kinderen) ook niet vergist en de supplementen toch in verkeerde handen komen. 

Image - 6 (4).png

Verbeter je prestaties met Zapply

Ben je op zoek naar manieren om je sportprestaties te verbeteren en je testosteronniveau te verhogen? Bij ons vind je de beste supplementen voor een betaalbare prijs.

Shoppen

Laat klanten voor ons spreken