News

Verjaring Mannen en Testosteron: Hoe Ashwagandha Kan Helpen

Nov 14, 2023

Wanneer mannen ouder worden zullen ze over tijd steeds minder testosteron aanmaken. Dit kan flinke gevolgen hebben voor je gemoedstoestand, energieniveau en vele andere factoren. Als man is het daarom belangrijk om bewust te zijn van de impact van veranderingen in je hormoonspiegel op hoe je je voelt en je prestaties. Ashwagandha kan hier een belangrijke rol in spelen omdat het een natuurlijk middel is dat testo waardes kan verhogen bij dagelijks en langdurige inname. 


Ontdek in deze blog hoe je Ashwagandha kunt gebruiken om de verlaging van testosteron in je lichaam te verminderen en het maximale uit jezelf te halen. 

Wat is Testosteron?

Testosteron is het belangrijkste mannelijke geslachtshormoon en bezit een breed scala aan belangrijke functies voor het menselijk lichaam. Zowel mannen als vrouwen hebben testosteron in het lichaam, alleen zijn de niveaus bij mannen een stuk hoger. Bij mannen wordt het hormoon met name geproduceerd in de teelballen en in de bijnieren. Bij vrouwen wordt het hormoon in kleinere hoeveelheden geproduceerd in de bijnieren en eierstokken. Over het algemeen produceren vrouwen tot wel 7 keer minder testosteron dan mannen.  De belangrijkste functies van het hormoon zijn als volgt:


  • Ontwikkeling van mannelijke geslachtsdelen
  • In stand houden voortplantingsapparaat en productie sperma
  • Verhoogd libido
  • Stimuleerd de groei van skeeltspieren

Afname van testosteron naarmate de jaren vorderen

Naarmate je als man ouder wordt zullen je testosteronwaardes afnemen. Voor de puberteit zijn de testo niveaus laag en deze stijgen bij het volwassen worden. Mannen produceren dan een significante hoeveelheid testo dat ervoor zorgt dat de secundaire geslachtskenmerken zich ontwikkelen, waaronder lichaamsbeharing en stemhoogte. Zoals weergegeven in onderstaande figuur kunnen je testosteron niveaus flink afnemen naarmate je ouder wordt. Gemiddeld begint de afname vanaf je dertigste levensjaar.

Effecten van lage testosteron

Wanneer je zeer lage testo waardes hebt kun je significante en onprettige effecten ervaren. Vanaf een niveau van onder de 300 ng/dl aan testosteron in je bloed zul je de volgende effecten beginnen te merken:


  • Problemen met erecties
  • Lage sex drive
  • Laag energieniveau en vaak last van moeheid
  • Afname in spiermassa
  • Geïrriteerde gemoedstoestand
  • Depressief gevoel

Stuk voor stuk erg onprettige effecten die ook invloed kunnen hebben op je relatie met je partner. Het is daarom belangrijk voor mannen om bewust te zijn van de afname in testosteron over tijd en indien nodig acties te ondernemen om je testo waardes op pijl te houden en goed in je vel te zitten. 

Ashwagandha en het effect op jou testosteronwaarde

Door dagelijks voor een langere tijd Ashwagandha te slikken kun je je natuurlijke testosteron waardes verhogen. Het kruid werkt namelijk stimuleren op de aanmaak van het hormoon. Uit onderzoek is gebleken dat gebruikers tot wel 15% hogere testosteron waardes hadden dan de test groep. De mate van toename in testo productie kan flink variëren en is onder andere afhankelijk van de dosis die je neemt en persoonlijke factoren, waaronder gewicht en gezondheid. Wanneer je een hoge dosis neemt van 1000 milligram per dag kun je al na 7 weken een significante meetbare toename in testosteron ervaren. Een lagere dosis van 600 milligram betekent dat het iets langer kan duren, ongeveer 60 dagen. 

Begin met Ashwagandha supplementen van Zapply en verhoog je testosteron

Ben je vaak moe, geïrriteerd en heb je een lage sex drive? Dan is een testosteron boost wellicht wat voor jou met de Zapply Ashwagandha supplementen en onze Testo Charge producten kun je eenvoudig je testosteron niveaus verhogen. Geniet van onze hoge kwaliteitseisen en snelle service, vandaag voor 20:00 besteld is morgen in huis! We verwelkomen je graag bij de Zapply familie en helpen je het beste uit jezelf te halen. 

Image - 6 (4).png

Verbeter je prestaties met Zapply

Ben je op zoek naar manieren om je sportprestaties te verbeteren en je testosteronniveau te verhogen? Bij ons vind je de beste supplementen voor een betaalbare prijs.

Shoppen

Laat klanten voor ons spreken