News

Wat zit er in Ashwagandha: De Actieve Stoffen

Nov 02, 2023

In Ashwagandha zitten verschillende actieve stoffen die ervoor zorgen dat het middel een significante impact kan hebben op je gezondheid en prestaties. Gebruikers ervaren onder andere een verbeterd immuunsysteem en hebben een langer uithoudingsvermogen. De vele positieve werkingen die gebruikers ervaren heeft ertoe geleid dat Ashwagandha supplementen een van onze populairste producten zijn. 


Lees in onze blog van vandaag meer over wat er precies in Ashwagandha zit en welke actieve stoffen voor de positieve gezondheidseffecten zorgen. 

Actieve stoffen in Ashwagandha

De belangrijkste chemische actieve stoffen in Ashwagandha zijn de Alkaloids, steroïde lactonen, saponins, sitoindosiden en acylsterylglucosiden. Hoogstwaarschijnlijk zijn deze stoffen je niet bekend, niet gek aangezien het zeer wetenschappelijke termen zijn. Sitoindosiden en acylsterylglucosiden zijn de actieve stoffen die impact hebben op je stress. Deze stoffen kunnen cortisolniveaus in je lichaam verlagen. Over het algemeen worden de bio-actieve stoffen in Ashwagandha geschaard in een groep genaamd withanolides. Dit zijn stoffen die een anti-ontstekende en antioxidant werking hebben. Anti-ontstekend wil zeggen dat het middel infecties en ontstekingen tegen kan gaan. Antioxidanten doelen op het feit dat bepaalde schadelijke stoffen worden bestreden, wat er onder andere kanker bestrijdend werkt. Al met al zijn de actieve stoffen in Ashwagandha erg krachtig en kunnen ze significante gezondheidsvoordelen bieden voor gebruikers. 

Werking Ashwagandha afhankelijk van gebruik

De impact van de actieve stoffen op jouw lichaam kunnen sterk afhangen van hoe je het middel gebruikt. Traditionele culturen gebruiken het middel soms als smeersel dat op de huid geplaatst kan worden. In dat geval is de werking van het middel beperkt door dat je niet de actieve chemische componenten consumeert. Wanneer je ervoor kiest om Ashwagandha supplementen te consumeren kan de werking afhangen van de dosis en persoonlijke factoren. Een hoge dosis zorgt ervoor dat je een stuk sneller bepaalde effecten ervaart, waaronder verlaagde stressniveaus en hogere testo waardes

Ashwagandha, een natuurlijke antioxidant en ontstekingsremmer

Een groot deel van de aandacht voor Ashwagandha komt voort uit het feit dat het een volledig natuurlijk middel betreft dat een zeer significante actieve werking heeft. Ben je geïnteresseerd en wil je beginnen met Ashwagandha supplementen te gebruiken? Dat kan makkelijk en snel met de supplementen van Zapply. Onze producten zijn van topkwaliteit en volledig GMP- en HALAL gecertificeerd. Geniet van onze snelle service, vandaag voor 20:00 besteld is morgen in huis. Daarnaast bieden we bij Zapply 30 dagen bedenktijd. Zo kun je geheel vrijblijvend beginnen met onze Ashwagandha extract.
Image - 6 (4).png

Verbeter je prestaties met Zapply

Ben je op zoek naar manieren om je sportprestaties te verbeteren en je testosteronniveau te verhogen? Bij ons vind je de beste supplementen voor een betaalbare prijs.

Shoppen

Laat klanten voor ons spreken