News

Waarom Ashwagandha supplement nu zo populair zijn

Oct 31, 2023

Ashwagandha supplementen raken steeds populairder. Dit komt onder andere door de hype op social media. Gerenommeerde wetenschappers loven het product op podcasts of op youtube filmpjes. Niet gek, in verband met de vele positieve effecten die gebruikers ervaren. 


Lees in onze blog van vandaag waar de hype rondom Ashwagandha op is gebaseerd en wat de werkingsmechanismen zijn van het middel. 

De hype rondom Ashwagandha op social media

Social media is een belangrijke factor in het succes van Ashwagandha. We leven tegenwoordig in een informatietijdperk waarin vrijwel iedereen toegang heeft tot een eindeloze hoeveelheid informatie. Onderzoekers, diëtisten en wetenschappelijke experts delen hierop hun bevindingen, waaronder over de werking van Ashwagandha. Met name Stanford neurowetenschapper, Andrew D. Huberman is een zeer gevestigde naam in de neurowetenschappelijke sector en benoemt veelvuldig mogelijke voordelige effecten van Ashwagandha. Het grote bereik van deze wetenschapper heeft ervoor gezorgd dat veel mensen interesse hebben gekregen in het extract. Naast Huberman zijn er een tal van andere “influencers” die het middel bespreken op social media, waaronder Instagram, Youtube en Tik Tok, waardoor het middel bij steeds meer mensen in het vizier komt. 


Dat de hype aanhoudt is volledig te danken aan de krachtige werking van Ashwagandha. Op social media is het duidelijk dat veel gebruikers een positieve ervaring hebben met het middel. In sommige gevallen zien we ook klachten of tekenen van bijwerkingen. Wil je beginnen met Ashwagandha? Dan is het verstandig om met een expert te praten om te kijken hoe het middel in jouw dieet past. 

De werking van Ashwagandha

Er zijn verschillende werkingsmechanismen die gebruikers en experts zoals Huberman  enthousiast maken voor Ashwagandha. Deze zijn als volgt:


 • Stress verlaging
 • Langdurig Ashwagandha gebruik kan cortisolniveaus in je lichaam verlagen waardoor je minder stress ervaart.

 • Verbeterd immuunsysteem
 • Ashwagandha werkt ontstekingsremmend. Hierdoor helpt het middel infecties te bestrijden en versterkt het je immuunsysteem. 

 • Hogere energie en uithoudingsvermogen
 • Bij langdurig Ashwagandha gebruik kunnen je energieniveaus stijgen waardoor je harder en langer kunt trainen. 

 • Betere cognitieve functie
 • Ashwagandha kan helpen je geheugen en concentratie te versterken.

 • Hogere testosteron
 • Testo niveaus kunnen stijgen na langdurig gebruik van Ashwagandha. Dit heeft meerdere voordelen waaronder hoger libido en verbeterde spiergroei en spierherstel. 

  Beginnen met Ashwagandha supplementen

  Met onze eigen Zapply Ashwagandha supplementen kun je direct aan de slag. Geniet van optimale service, voor 20:00 besteld is morgen in huis. Met onze supplementen haal je kwaliteit in huis, volledig GMP en HALAL gecertificeerd. 

  Image - 6 (4).png

  Verbeter je prestaties met Zapply

  Ben je op zoek naar manieren om je sportprestaties te verbeteren en je testosteronniveau te verhogen? Bij ons vind je de beste supplementen voor een betaalbare prijs.

  Shoppen

  Laat klanten voor ons spreken