News

Bijwerkingen van Ashwagandha

Oct 13, 2023

Gebruik je of wil je Ashwagandha gaan gebruiken? Dan is het goed om niet alleen te weten wat de verschillende natuurlijke gezondheidsvoordelen van Ashwagandha zijn, maar ook de mogelijke bijwerkingen. De effecten kunnen flink variëren van persoon tot persoon en hangen af van veel factoren. Belangrijk is daarom om goed voorbereid aan de slag te gaan wanneer je Ashwagandha wilt toevoegen aan je dieet. 


Lees in deze blog wat de bijwerkingen van dagelijks Ashwagandha gebruik kunnen zijn en wat je kunt doen om mogelijke negatieve effecten te beperken. 

Negatieve effecten van Ashwagandha gebruik

Wellicht ben je al bekend met de vele voordelen van dagelijks Ashwagandha gebruik. Voorlopige studies tonen aan dat de gebruiker een significante verlaging in cortisol ervaart waardoor stress vermindert en je kalmer wordt. Erg fijn natuurlijk, maar bij langdurig gebruik moet je ook letten op mogelijke bijwerkingen. 


Hoe je Ashwagandha gebruikt heeft impact op het effect van het kruid. Wanneer je het middel op je huid smeert is er momenteel nog geen bewijs voor negatieve effecten. Bij orale consumptie kun je bij langdurig gebruik mogelijk verschillende bijwerkingen ervaren. De kans van negatieve effecten kunnen toenemen wanneer je een hogere dosis neemt. Uit onderzoek blijkt dat dagelijks gebruik tot 3 maanden lang veilig is en geeft vrijwel geen bijwerkingen. Langer gebruik kan zorgen voor verschillende onprettige symptomen waaronder:


  • Diarree
  • Braken
  • Last van de maag
  • Lever problemen (zeer zeldzaam)

De meest voorkomende symptomen bij langdurig Ashwagandha gebruik zijn diarree, overgeven en maagklachten, in de vorm van maagkrampen. In zeer zeldzame gevallen kan de gebruiker last hebben van zijn of haar lever. Het is met name belangrijk hiermee rekening te houden wanneer je al leverproblemen hebt. Raad daarom altijd het advies aan van je zorgverlener wanneer je wilt starten met het gebruik van Ashwagandha. 

Negatieve effecten van Ashwagandha gebruik beperken en voorkomen

Je kunt een aantal acties ondernemen om de risico’s van Ashwagandha gebruik te verminderen. Ten eerste kun je de hulp inschakelen van een zorgverlener wanneer je het kruid wilt toevoegen aan je dieet. Dit is met name belangrijk als je al medicijnen gebruikt. Wanneer je begint kun je ook overwegen om te beginnen met een lagere dosis, bijvoorbeeld 500 mg per dag in plaats van 1000 mg (hoge dosis). Hierdoor kun je ontdekken hoe je lichaam reageert op Ashwagandha. Mocht je toch bijwerkingen ervaren nadat je langdurig het middel consumeert is het ten strengste aan te raden om medische advies te vragen.

Image - 6 (4).png

Verbeter je prestaties met Zapply

Ben je op zoek naar manieren om je sportprestaties te verbeteren en je testosteronniveau te verhogen? Bij ons vind je de beste supplementen voor een betaalbare prijs.

Shoppen

Laat klanten voor ons spreken