News

Hoe moet je Ashwagandha doseren en gebruiken?

Oct 18, 2023

Het eeuwenoude kruid wordt al duizenden jaren gebruikt in traditionele culturen in India en kent daarmee een rijke historie aan verschillende gebruiksvormen. Als je wilt beginnen met Ashwagandha te gebruiken is het goed om te weten hoe je snel aan de slag kunt. Daarmee moet je rekening houden met hoe je het middel wilt nemen, maar ook hoeveel je neemt en hoe vaak. 


Wil jij genieten van de verschillende gezondheidsvoordelen van Ashwagandha gebruik? Lees in deze blog hoe je kunt beginnen!

Verschillende methodes om Ashwagandha te consumeren

Er zijn verschillende manieren om Ashwagandha te kunnen consumeren, elk hebben een andere werking op het lichaam. Afhankelijk van jouw wensen en voorkeuren en het doel dat je voor ogen hebt voor Ashwagandha gebruik kun je verschillende gebruiks methoden overwegen. 


 • Drinken van Ashwagandha:
 • Het middel wordt al duizenden jaren gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde, met name vanwege de infectieremmende werking maar ook om de stressverlagende effecten. In deze traditionele gemeenschappen is het gebruikelijk om het middel te drinken. Dit kun je doen door het kruid, dat gemaakt wordt door bladeren of wortels van de plant te vermalen, in te laten trekken in heet water. Het nadeel is echter dat je moeilijk kunt doseren waardoor je niet exact weet hoeveel Ashwagandha je consumeert.  

 • Toepassen op de huid:
 • Hoewel het niet vaak voorkomt, komt het weleens voor dat in Ayurvedische geneeskunde Ashwagandha wordt toegepast op de huid. Dit kan vermalen Ashwagandha te mengen met water waardoor een soort pasta wordt gevormd. Deze kun je vervolgens smeren op het lichaam. Deze gebruiksvorm wordt met name toegepast om ontstekingen op de huid of in spieren tegen te gaan.

 • Gebruiken van supplementen:
 • Momenteel een van de populairste manieren van Ashwagandha consumptie door supplementen te nemen. Het voordeel is dat je goed kunt doseren doordat je precies weet hoeveel Ashwagandha er in elke pil zit. Daarnaast kun je ook makkelijk je dosis aanpassen, door bijvoorbeeld 2 pillen per dag te nemen, een andere dosis te gebruiken of verspreid over een langere tijd de supplementen te consumeren. 


  Duur effecten hangt af van dagelijkse Ashwagandha 

  Afhankelijk van je dosering kan variëren hoe lang het duurt voordat je de verschillende effecten van Ashwagandha kunt merken. Een hoge dosis van 1000 mg kan ervoor zorgen dat je sommige gezondheidsvoordelen al na 42 dagen merken. Een kleinere dosis van 600 mg zorgt ervoor dat sommige effecten na 60 dagen merkbaar zijn. 

  Hoe doseer je Ashwagandha?

  Met de supplementen van Zapply kun je makkelijk doseren en weet je precies hoeveel Ashwagandha je gebruikt. Onze supplementen hebben in totaal 60 capsules per product die elk een dosis hebben van 500 mg. De pillen zijn gemaakt voor makkelijke consumptie en zijn volledig GMP-, HACCP- en HALAL-gecertificeerd. Het voordeel is dat je flexibel bent om de dosis aan te passen door bijvoorbeeld meer pillen te slikken of je inname uit te spreiden over een langere periode. De supplementen van Ashwagandha zijn daarmee ideaal voor de startende of ervaren gebruiker.  Image - 6 (4).png

  Verbeter je prestaties met Zapply

  Ben je op zoek naar manieren om je sportprestaties te verbeteren en je testosteronniveau te verhogen? Bij ons vind je de beste supplementen voor een betaalbare prijs.

  Shoppen

  Laat klanten voor ons spreken