News

Natuurlijke gezondheidsvoordelen van Ashwagandha gebruik

Oct 09, 2023

Ashwagandha kent een rijke historie en wordt voor duizenden jaren gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde in India. Het kruid raakt ondertussen ook steeds populairder voor dagelijks gebruik vanwege de vele gezondheidsvoordelen die gebruikers ervaren. De moderne wetenschap geeft ook steeds meer waardering voor het middel vanwege de indrukwekkende gezondheidseffecten. 


In deze blog bekijken we de verschillende voordelen van dagelijks Ashwagandha gebruik en hoe je kunt beginnen met dagelijks gebruik van het middel. 

Bewezen effecten van Ashwagandha uit onderzoek

De moderne wetenschap is steeds meer betrokken bij onderzoek in de positieve werking van de plant, met name als een adaptogeen. Dat wil zeggen dat het middel kan helpen het lichaam aan te passen aan stress. Eerste experimentele studies tonen aan dat ook energie en uithoudingsvermogen verhoogd van ratten in een zware zwemtest en er werd een verlaging in cortisolniveaus gemeten.  

Stressvermindering

Veel onderzoek is beschikbaar omtrent de effecten van Ashwagandha op stress. Verhoogde stress kan resulteren in maagzweren. Een behandeling met Ashwagandha heeft aangetoond significante bescherming te bieden tegen de maagzweren. 


Ander onderzoek met 64 volwassenen die last hebben van chronische stress laten veelbelovende resultaten zien. Een deel van de volwassenen kreeg een hoge dosis Ashwagandha toegediend en een ander deel kreeg een placebo over een periode van 60 dagen. Uit het onderzoek blijkt dat de Ashwagandha testgroep een aanzienlijk lagere stress score had ten opzichte van de placebo groep. Dit wordt onder andere gemeten aan de hand van cortisolniveaus in het lichaam. Dit onderzoek suggereert dat Ashwagandha veilig en effectief de weerstand tegen stress kan verhogen en daarmee de kwaliteit van leven kan verbeteren voor veel mensen. Het blijft belangrijk op te merken dat dit onderzoek een relatief kleine steekproefgrootte bevat. Er is grootschaliger onderzoek nodig om definitieve conclusies te trekken over de effectiviteit en veiligheid van Ashwagandha bij het bestrijden van stress.

Verdere gezondheidsvoordelen

Naast stressvermindering kunnen gebruikers meer gezondheidsvoordelen verwachten. Een overzicht van de meest belangrijke gezondheidsvoordelen:


  • Verbeterd immuunsysteem: Het middel kan het immuunsysteem versterken waardoor risico’s op infecties worden gereduceerd. 
  • Slaap: Ook wordt de slaap verbeterd. Bij langdurig en dagelijks gebruik helpt Ashwagandha bij slapeloosheid en kan het de gebruiker kalmeren. Dit helpt bij het herstel van het lichaam. 
  • Cognitief vermogen: Daarnaast kunnen cognitieve functies zoals geheugen en concentratie ook verbeteren. 

Beginnen met Ashwagandha supplementen?

Lijken de verschillende gezondheidsvoordelen je interessant? Dan kan het aantrekkelijk zijn om te beginnen met het gebruiken van Ashwagandha. Bij Zapply bieden we GMP-, HACCP- en HALAL gecertificeerde Ashwagandha supplementen aan voor een aantrekkelijke prijs en optimale service. Bestel vandaag en ontvang morgen je supplementen in huis.

Ashwagandha biedt veel voordelen, maar het is belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen wanneer je voor het eerst het kruid gaat gebruiken. Het is altijd aan te raden om advies te winnen bij je zorgverlener, zeker wanneer je al medicijnen gebruikt. 

Image - 6 (4).png

Verbeter je prestaties met Zapply

Ben je op zoek naar manieren om je sportprestaties te verbeteren en je testosteronniveau te verhogen? Bij ons vind je de beste supplementen voor een betaalbare prijs.

Shoppen

Laat klanten voor ons spreken