News

Hoe lang duurt het voordat je Ashwagandha effecten voelt

Oct 11, 2023

Bij Ashwagandha gebruik zul je hoogstwaarschijnlijk niet meteen iets voelen. Het middel werkt over het algemeen pas na langdurig en dagelijks gebruik. Hoe lang het duurt kan flink variëren van persoon tot persoon en hangt af van verschillende factoren waaronder de dosis. In sommige gevallen kun je al na 4 weken profiteren van de gezondheidsvoordelen die Ashwagandha biedt. 


Lees in deze blog wat je kunt verwachten als je Ashwagandha consumeert en hoe de werkingsduur varieert afhankelijk van de beoogde symptomen. 

Ashwagandha dosis heeft grote invloed op duur

Logischerwijs is de dosis die je gebruikt essentieel voor hoe je het product ervaart. Een relatief hoge dosis resulteert erin dat je de verschillende positieve effecten een stuk sneller kunt voelen. Echter, de dosis heeft een verschillend impact per persoon afhankelijk van onder andere je gewicht, gezondheid en je dagelijkse dieet. Een dosis varieert gebruikelijk tussen de 240 mg en 1000 mg. Bij Zapply gebruiken we supplementen van 500 mg, zo kan de gebruiker een voldoende hoge dosis nemen om de gezondheidseffecten van Ashwagandha te voelen en behoudt de gebruiker flexibiliteit in de dosis die hij of zij dagelijks wilt consumeren. Belangrijk, wanneer je een hogere dosis wilt nemen is het verstandig om advies te vragen bij je zorgverlener om risico's te reduceren.


Uit wetenschappelijke studies blijkt dat de effecten van het kruid al na 6 weken meetbaar zijn bij een dagelijkse dosis van 1000 mg, wanneer 600 mg werd geconsumeerd duurde het zo’n 60 dagen voordat de positieve gezondheidseffecten meetbaar werden. 

Werkingsduur afhankelijk van de symptomen

Zoals je wellicht weet heeft Ashwagandha verschillende positieve effecten op het lichaam. Afhankelijk van de soort symptomen die je probeert te bereiken, kun je ook een andere werkingsduur verwachten. Hieronder kun je een overzicht vinden van de belangrijkste effecten en hoe lang het duurt voordat je als gebruiker er iets van merkt. Onderzoek naar de effecten van Ashwagandha bevindt zich nog in een vroeg stadium, resultaten kunnen mogelijk veranderen over de tijd. 


 • Stress vermindering:
 • Langdurig Ashwagandha gebruik kan het cortisolniveau in het lichaam verlagen, waardoor de gebruiker verminderde stress ervaart. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat lagere cortisolniveaus na 60 dagen meetbaar zijn in het lichaam. 

  • Testosteron verhogend:

  Studies suggereren dat verhoogde testosteronniveaus na 8 weken meetbaar zijn in het lichaam, uitgaande van een dagelijkse dosis van 600 mg.

 • Spanning reduceren:
 • Bij verhoogde spanning kun je goed Ashwaganda gebruiken. Gebruikers ervaren soms al na ongeveer 6 weken, of 42 dagen, merkbare effecten wanneer een dosis van 1000 mg wordt gehanteerd. Wanneer 600 mg wordt geconsumeerd kan het wat langer duren voordat je lichaam de effecten voelt. In dat geval kun je verwachten zo’n 60 dagen te wachten.

  Begin nu met Ashwagnadha

  Geïnteresseerd om nu Ashwagandha toe te voegen aan je dieet? Probeer dan onze Zapply Ashwagandha supplementen met een dosis van 500 mg en 60 pillen. Geniet van een snelle service en volledig GMP-, HACCP- en HALAL-gecertificeerd. Niet tevreden? Krijg dan geld terug wanneer je binnen 30 dagen bedenkt. 

  Image - 6 (4).png

  Verbeter je prestaties met Zapply

  Ben je op zoek naar manieren om je sportprestaties te verbeteren en je testosteronniveau te verhogen? Bij ons vind je de beste supplementen voor een betaalbare prijs.

  Shoppen

  Laat klanten voor ons spreken