News

Kun je Ashwgandha elke dag nemen?

Jan 07, 2024

Ashwagandha is een krachtig kruid dat van nature groei in verschillende landen als plant. Het kent een rijke historie in de Ayurvedische geneeskunde en Indiase cultuur. Gebruikelijk wordt het als smeersel of thee geconsumeerd, maar tegenwoordig nemen steeds meer mensen het middel als supplement. De Ashwagandha KSM-66 extract is een krachtig supplement die niet alleen de gezondheid kan bevorderen maar ook sportprestaties kan verbeteren. Daarnaast kunnen zowel vrouwen als mannen genieten van de effecten van verhoogde testosteronwaardes. Maar hoe kun je Ashwagandha het beste gebruiken en kun je het veilig dagelijks nemen? 


Lees in onze blog van vandaag hoe Ashwagandha supplementen in jou dieet passen en hoe jij ze veilig dagelijks kunt gebruiken en optimaal kunt genieten van de gezonde werkingsmechanismen. 

Hoe kun Ashwagandha supplementen gebruiken

De Ashwagandha supplementen zijn gemakkelijk te gebruiken. Je kunt de capsule slikken met wat water, het beste is als dit gebeurt na een maaltijd om de impact op de maag te beperken. De actieve chemische stoffen in Ashwagandha werken pas na langdurig gebruik, zo ervaar je pas na 4 - 6 weken de meeste positieve effecten. Hoe lang het exact duurt hangt met name af van de dosis en persoonlijke factoren zoals gewicht en gezondheid. Wanneer het natuurlijke kruid begint te werken kun je een kalmer gevoel ervaren, dit komt mede door de afname van cortisol in het lichaam. Ashwagandha beperkt namelijk de aanmaak van het stresshormoon, waardoor je een stuk rustiger wordt en lekkerder in je vel zit. Daarnaast kunnen je testosteron waardes ook hoger worden, dit heeft een tal van voordelen. Hogere testo niveaus zorgen ervoor dat je meer energie hebt en beter spiermassa aanmaakt, ideaal voor sporters of fitness fanaten. 


Je kunt de supplementen veilig dagelijks slikken, de kracht van Ashwagandha komt pas naar boven na langdurig gebruik. Let wel op persoonlijke allergieën of gevoeligheden. Het extract kan heftig zijn voor je maag en spijsvertering, indien je een gevoelige maag of darmstelsel hebt is het verstandig om eerst met een medisch expert in gesprek te gaan om te kijken of het middel wel past in jouw dieet. Door de capsules na een maaltijd te consumeren beperk je de impact op je maag. Mocht je al gezondheidsklachten ervaren dan kun je beter Ashwagandha gebruik vermijden of medisch advies vragen om te bepalen of u de supplementen veilig kunt nemen. 

Gebruiken van een gevarieerde inname om optimaal te genieten van Ashwagandha

Om ervoor te zorgen dat je optimaal geniet van je Ashwagandha gebruik kun je gebruik maken van een gevarieerde inname. Dit betekent dat je niet altijd dezelfde Ashwagandha dosis neemt. Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld 6 tot 8 weken elke dag Ashwagandha supplement te slikken, genoeg tijd om de krachtige werking van het kruid te merken. Vervolgens kun je 4 tot 6 weken stoppen met het gebruik van het middel, hierdoor raakt je lichaam gewend aan periodes waarin je geen Ashwagandha gebruikt en nemen je cortisolwaardes toe. Dit is positief, hoewel cortisol en chronische stress zeer negatieve effecten hebben op het lichaam zijn bepaalde vormen van stress een natuurlijke proces in het lichaam en kan dit zelfs goed zijn voor je. Met een variabele inname en periodieke pauze breng je dus je lichaam weer in staat om cortisol aan te maken. Na een maand of langer kun je weer beginnen met de inname van supplementen waardoor je de negatieve effecten van chronische stress beperkt. 

Beginnen met Zapply Ashwagandha Supplementen

Geïnteresseerd in Ashwagandha gebruik? Begin vandaag nog met onze Zapply Ashwagandha supplementen en geniet van onze top service. De capsules bevatten 500 milligram aan Ashwagandha extract en zijn volledig vegan proof en HALAL gecertificeerd. 

Image - 6 (4).png

Verbeter je prestaties met Zapply

Ben je op zoek naar manieren om je sportprestaties te verbeteren en je testosteronniveau te verhogen? Bij ons vind je de beste supplementen voor een betaalbare prijs.

Shoppen

Laat klanten voor ons spreken