News

Ashwagandha Bijwerkingen: Hoe risico's te vermijden

Oct 26, 2023

Mocht je Ashwagandha al een tijdje gebruiken of wil je beginnen, dan is het verstandig om op de hoogte te zijn van mogelijke bijwerkingen. Afhankelijk van de dosis en persoonlijke factoren kun je mogelijk verschillende neveneffecten ervaren. Door bewust te zijn van de symptomen kun je op tijd handelen om verdere risico’s te vermijden. 


Lees in onze blog van vandaag ook hoe je de risico’s mogelijk volledig kunt voorkomen en welke handeling je kunt uitvoeren. 

De verschillende bijwerkingen van langdurig Ashwagandha gebruik

Dagelijks gebruik van Ashwagandha supplementen blijkt uit onderzoek vrijwel compleet risicoloos te zijn tot een maand gebruik. Afhankelijk van de dosis kun je zorgeloos Ashwagandha slikken tot 3 maanden lang, echter kan dat per persoon ook flink verschillen afhankelijk van bepaalde factoren zoals je gewicht, dieet en persoonlijke gezondheid. Bij langdurig Ashwagandha gebruik is het belangrijk om op de volgende bijwerkingen te letten:


 • Maagklachten
 • Bij veel en langdurige Ashwagandha inname kan je mogelijk last krijgen van je maag. Symptomen die kunnen optreden zijn een kramp in de maag. Wanneer je een gevoelige maag hebt is het verstandig om medisch advies te vragen om te onderzoeken of Ashwagandha past in jouw dieet.  

 • Braaksel
 • De klachten in je maag kunnen doorontwikkelen tot braakneigingen. 

 • Diarree
 • Ook je darmkanaal kan verstoord raken bij langdurig Ashwagandha gebruik. Dit kan resulteren in diarree. 

 • Leverproblemen
 • In zeer unieke gevallen kan Ashwagandha gebruik resulteren in problemen met de lever. Als je al een zwakke lever hebt is het belangrijk om expert advies op te vragen omtrent de toevoeging van het kruid aan jouw dieet.

  Hoe risico’s van Ashwagandha te vermijden

  De mogelijke negatieve bijwerkingen van langdurig Ashwagandha gebruik kun je relatief makkelijk beperken. Een simpele optie is om goed te kijken naar de dagelijkse dosis die je neemt en deze aan te passen. Als je net begint is het sowieso verstandig om met een wat lagere dagelijkse dosis te beginnen om te kijken hoe je lichaam op het extract reageert. Dit kun je makkelijk doen wanneer je Ashwagandha supplementen gebruikt, bijvoorbeeld door je inname te verspreiden over een langere periode. Je kunt in plaats van een capsule per dag bijvoorbeeld een capsule per twee dagen nemen. 


  Voorkomen is beter dan genezen, daarom is het belangrijk om voordat je Ashwagandha dagelijks wilt gebruiken goed naar de mogelijke bijwerkingen te kijken. Mocht je van nature een gevoeligheid hebben voor bepaalde neveneffecten, zoals een zwakke maag, praat dan eerst met een zorgverlener om te kijken of het middel past in je dieet.

  Image - 6 (4).png

  Verbeter je prestaties met Zapply

  Ben je op zoek naar manieren om je sportprestaties te verbeteren en je testosteronniveau te verhogen? Bij ons vind je de beste supplementen voor een betaalbare prijs.

  Shoppen

  Laat klanten voor ons spreken