News

Effect van Ashwagandha dosis op het lichaam

Oct 25, 2023

Wanneer je begint met Ashwagandha te gebruiken is het goed om te weten hoe je moet doseren en wat de impact is van de dosis. Vroeger, duizenden jaren geleden, werd het kruid voornamelijk geconsumeerd door traditionele culturen uit India in de vorm van een pasta die op de huid geplaatst kon worden of in een thee. Tegenwoordig is het gebruik van supplementen steeds populairder waardoor doseren makkelijker afgaat. 


Lees in onze blog van vandaag wat de impact is van je dosis en hoe je goed Ashwagandha kunt doseren. 

Werking is afhankelijk van de Ashwagandha dosis

Zoals je wellicht al vermoed, kan de werking van Ashwagandha en de impact op je lichaam veranderen aan de hand van de dosis die je neemt. Een hoge dosis van bijvoorbeeld 1000 milligram werkt een stuk sneller dan een lagere dosis van bijvoorbeeld 250 milligram. 


Uit onderzoek blijkt dat een hoge dosis ervoor zorgt dat je sommige gezondheidseffecten veel eerder gaat voelen, lees hieronder hoe de dosis daar impact op heeft. 

Verlaging van stress 

Ashwagandha kan het cortisolniveau in het lichaam verlagen waardoor je minder stress ervaart. Bij een hoge dosis van 1000 milligram en dagelijkse consumptie kan de gebruiker significante verlaging van stress ervaren na 42 dagen (of 6 weken). Bij een dosis van 600 milligram duurt het wat langer, ongeveer zo’n 60 dagen (wat neerkomt op ongeveer 8,5 weken). Een dosis van 250 milligram betekent dat het mogelijk nog een aantal weken kan duren voordat je kan genieten van stressverlaging. 

Vitaliteit

Het kruid staat ook bekend om zijn positieve werking op het immuunsysteem. Het lichaam kan beter ziektes bestrijden en met name infecties en ontstekingen worden sneller verholpen. Een andere studie heeft aangetoond dat consumptie van Ashwagandha ervoor zorgt het immuunsysteem sneller in actie komt

Impact op testosteron

Langdurig Ashwagandha gebruik kan ook het testosteronniveau in het lichaam verhogen. Uit onderzoek blijkt dat een hogere dosis leidt tot een significante toename in spiergroei en kracht. Een verschil in dosis van 100 mg, in combinatie met fitness training, kan ervoor zorgen dat je sneller een hoger testosteronniveau ervaart. 


Welke dosis werkt voor jou?

Een lagere dosis kan wel aantrekkelijk zijn voor gebruikers omdat het het risico op bijwerkingen kan beperken of zelfs voorkomen.  Een ideale middenweg voor veel gebruikers is daarom een supplement met een dosis van 100 milligram. Onze Zapply Testocharge supplementen zijn  voorzien van een comfortabele dosis van 100 milligram en bevatten 60 capsules waardoor het product een lange tijd mee kan.

Image - 6 (4).png

Verbeter je prestaties met Zapply

Ben je op zoek naar manieren om je sportprestaties te verbeteren en je testosteronniveau te verhogen? Bij ons vind je de beste supplementen voor een betaalbare prijs.

Shoppen

Laat klanten voor ons spreken