News

Ashwagandha doseren: Hoe te beginnen

Oct 25, 2023

Als je wilt beginnen aan Ashwagandha is het goed om te weten hoe je het middel kunt doseren. Het middel wordt al duizenden jaren gebruikt als natuurlijke kruid tegen infecties  in de Ayurvedische geneeskunde. In de huidige tijd is het steeds populairder om Ashwagandha te consumeren als supplement. 


Lees hier hoe je het middel kunt doseren met onze Zapply Ashwagandha supplementen en waar je op moet letten. 

Beginnen met Ashwagandha supplementen te gebruiken

De Ashwagandha capsules zijn makkelijk te gebruiken. Onze Zapply supplementen bevatten in totaal 60 capsules met elk een exacte dosis van 500 milligram. Het voordeel van supplementen is, dat deze makkelijk aan je dieet zijn toe te voegen omdat er vrijwel geen voorbereidingstijd nodig is. Daarnaast kun je de capsules eenvoudig toevoegen aan je dagelijkse inname moment met mogelijk andere supplementen die je al slikt. 

Hoe Ashwagandha te doseren

Het voordeel van onze Ashwagandha supplementen is dat je makkelijk kunt doseren. Elke capsule bevat 500 milligram. Over het algemeen wordt 1000 gram als een hoge dosis gezien. Onderzoek heeft aangetoond dat een hoge dosis ervoor zorgt dat bepaalde gezondheidseffecten eerder kunnen optreden. Verlaging van stress kan bij een 1000 milligram dosis na 42 dagen ervaren worden. Een lagere dosis van bijvoorbeeld 600 gram zorgt ervoor dat de effecten meetbaar zijn na 60 dagen (of 8,5 weken). 250 milligram wordt als een lage dosis beschouwd en zorgt ervoor dat de gezondheidseffecten nog een aantal dagen of weken later optreden. Stijgingen in het testosteronniveau zijn ook afhankelijk van de dosis en er is aangetoond dat een hogere dosis eerder zorgt voor een hoger testosteronniveau in het lichaam. 


Het is aan te raden om eerst af te tasten hoe je lichaam reageert op het middel, dan is een dosis van 1000 milligram wellicht te hoog voor jou. Een dosis van 500 milligram biedt de ideale balans tussen een significante hoeveelheid die snel genoeg effect heeft op je lichaam maar houdt ook de balans om mogelijke bijwerkingen te beperken. Wanneer je toch negatieve effecten ervaart, kun je direct stoppen en is het aan te raden medisch advies te vragen. Een ander voordeel van de 500 milligram capsules is dat je flexibel bent in de dosis die je neemt. Wil je sneller bepaalde effecten ervaren? Dan kun je dosis verhogen door twee supplementen per dag te nemen. Wanneer je juist je dosis wilt verlagen kun je de inname verspreiden over een langere tijd. 

Probeer de Ashwagandha supplementen van Zapply

Wil je direct aan de slag gaan? Probeer dan nu onze Zapply Ashwagandha supplementen. Onze capsules zijn ideaal voor startende maar ook ervaren gebruikers en zijn volledig GMP-, HACCP- en HALAL-gecertificeerd. 

Image - 6 (4).png

Verbeter je prestaties met Zapply

Ben je op zoek naar manieren om je sportprestaties te verbeteren en je testosteronniveau te verhogen? Bij ons vind je de beste supplementen voor een betaalbare prijs.

Shoppen

Laat klanten voor ons spreken