News

Ashwagandha gebruiken voor gewichtsverlies

Oct 31, 2023

Wellicht ben je al bekend met de vele gezondheidsvoordelen en prestatie verbeterende werkingen van Ashwagandha gebruik. Echter, wordt het middel ook steeds vaker gebruikt om gewichtsverlies te stimuleren. Afhankelijk van de dosis en gebruiksduur kun je Ashwagandha gebruiken om het gewicht doel te behalen. 


Lees in onze blog van vandaag hoe Ashwagandha gewichtsverlies stimuleert en hoe jij het extract kan toevoegen aan jouw dieet. 

Ashwagandha en gewichtsverlies

Al duizenden jaren wordt Ashwagandha gebruikt, met name voor haar ontstekingsremmende werking. Door bladeren en wortels van de plant te vermalen tot poeder, konden traditionele gemeenschappen het middel gebruiken voor consumptie. Al dan niet door het direct op de huid te plaatsen of door het te consumeren. Tegenwoordig wordt Ashwagandha steeds vaker geslikt als supplement. Het voordeel is dat je precies weet hoeveel dosis je slikt en je vrijwel geen bewerkingstijd hebt. Dit bespaart je tijd en je kunt beter monitoren wat het effect van een bepaalde dosis is op je lichaam. Een groot deel van de gebruikers neemt Ashwagandha vanwege de stress en spanning mitigerende werking. Lees hier een overzicht van de meest belangrijke effecten op je gewicht: 


  • Verhogen van het Metabolisme:
   Het Ashwagandha kruid is een natuurlijke antioxidant. Wat betekent dat het middel je gezondheid kan ondersteunen maar ook je metabolisme kan helpen. Wanneer je voor lange tijd en dagelijks het supplement slikt, kan je metabolisme verhogen. Dit helpt om je natuurlijke verbranding te verhogen waardoor je makkelijk af valt. 
 • Efficiëntere trainen:
 • Ook kan Ashwagandha helpen om je meer te laten trainen. Het extract ondersteunt namelijk je energieniveaus, hierdoor heb je meer zin om daadwerkelijk te sporten. Daarnaast verbetert je uithoudingsvermogen waardoor je ook meer uit je training kunt halen. 

 • Vet omzetten in spieren:
 • Bij langdurig Ashwagandha gebruik kan ook je testo niveau significant verhogen. Dit komt doordat het kruid aanmaak van testosteron hormonen stimuleert. Deze hoge testo waardes kun je vervolgens helpen meer spieren aan te maken. Deze spieren worden onder andere gebouwd uit het vet in je lichaam, wat kan helpen je vetpercentage te doen dalen. 

 • Mentale gezondheid:
 • Een ander belangrijk effect is de werking op je mentale gezondheid. Doordat Ashwagandha stressverlagend werkt en je meer energie geeft zit je lekkerder in je vel. Dit helpt je om meer te trainen en bewuste keuzes te maken voor je gezondheid.


  Mogelijke bijwerkingen Ashwagandha

  Mocht je willen beginnen met Ashwagandha, kijk dan altijd even naar de mogelijke bijwerkingen. Over het algemeen ervaren gebruikers vrijwel geen bijwerkingen bij een dagelijkse inname van 1 tot wel 3 maanden, afhankelijk van de dosis. In sommige gevallen kun je echter last krijgen van maagklachten, diarree of leverproblemen. Het is daarom verstandig om met een medisch expert in gesprek te gaan om te kijken of Ashwagandha in jouw dieet past. 

  Beginnen met de Ashwagandha supplementen van Zapply

  Wil je direct beginnen? Dat kan makkelijk en snel met onze Zapply Ashwagandha supplementen. Geniet van een snelle service, vandaag voor 20:00 besteld is morgen in huis! Ook krijg je 30 dagen bedenktijd van ons. 

  Image - 6 (4).png

  Verbeter je prestaties met Zapply

  Ben je op zoek naar manieren om je sportprestaties te verbeteren en je testosteronniveau te verhogen? Bij ons vind je de beste supplementen voor een betaalbare prijs.

  Shoppen

  Laat klanten voor ons spreken