News

Het effect van Ashwagandha supplementen op cortisol en stress

Oct 23, 2023

Door de bladeren en wortels van de Ashwagandha plant te vermalen kun je een poeder maken die gebruikt kan worden voor consumptie. Voorheen werd deze poeder vaak gebruikt om ontstekingen tegen te gaan door het middel op de huid te smeren. Tegenwoordig is een van de grootste redenen voor Ashwagandha gebruik, de stressverlagende werking die het middel heeft. 


In onze blog van vandaag kun je meer lezen over wat het cortisol hormoon precies is, hoe het wordt gemaakt en wat de invloed van Ashwagandha supplementen is op het cortisolniveau in het lichaam

Een omschrijving van Cortisol

Cortisol is een belangrijk stresshormoon in het lichaam. Het helpt bij het reguleren van de bloeddruk, de hartslag en de bloedsuikerspiegel. De bijnierschors in het lichaam kan het hormoon aanmaken, dit gebeurt in een angstige of stressvolle situatie. Door de hartslag te verhogen kan het lichaam meer zuurstof transporteren en de verhoogde bloedsuikerspiegel geeft meer energie. Hierdoor wordt je meer gefocust en actief, klaar om te vechten of te vluchten. Echter, tegenwoordig in de moderne maatschappij ervaren veel mensen langdurige stress, wat onprettige effecten kan hebben op het lichaam. Voorheen waren stressvolle situaties vaak tijdelijk, bijvoorbeeld het gevaar van een wolf in het bos. Tegenwoordig houden stressvolle situaties heel lang aan, zoals de werkdruk op kantoor, waardoor je een burn-out op kunt lopen. 

Stressverlaging door Ashwagandha gebruik 

Verschillende studies tonen de stressverlagende werking van langdurig en dagelijks Ashwagandha gebruik aan. Afhankelijk van de dosis kan het langer of korter duren voordat de consument een verlaging van het cortisol hormoon ervaart. Bij een dosis van 1000 milligram ervaren gebruikers al na 42 dagen een significante verlaging van stress. Bij een lagere dosis van 600 milligram kan het tot 60 dagen voordat je een significante verlaging van cortisol in het lichaam kunt meten. Uit een studie is zelfs aangetoond dat Ashwagandha gebruik kan resulteren in een 23% verlaging van cortisol in het bloed, ten opzichte van de placebo testgroep. 


Naast het verlagen van stress kan Ashwagandha extract ook een scala aan andere gezondheidsvoordelen opleveren. Een belangrijke is de verhoogde testosteronaanmaak bij langdurig en dagelijks gebruik van het kruid. De hogere testosteronniveaus zorgen voor verbeterde spiergroei waardoor het middel ook erg populair is onder sporters en fitness gangers. Andere werkingsmechanismen zijn een versterkt immuunsysteem door de ontstekingsremmende werking van het middel en verbeterde cognitieve functies. 

Direct beginnen met Ashwagandha supplementen

Lijkt het je wat om te beginnen met Ashwagandha gebruik? Je kunt makkelijk en snel beginnen met onze eigen Zapply Ashwagandha supplementen. Geniet van een comfortabele dosis van 500 milligram. Onze supplementen bevatten zestig capsules per product, hierdoor kan je tot zeker 2 maanden supplementen. Bestel vandaag voor 20:00 en ontvang je supplementen morgen in huis!

Image - 6 (4).png

Verbeter je prestaties met Zapply

Ben je op zoek naar manieren om je sportprestaties te verbeteren en je testosteronniveau te verhogen? Bij ons vind je de beste supplementen voor een betaalbare prijs.

Shoppen

Laat klanten voor ons spreken