News

Waarom Ashwagandha supplementen goed zijn voor je lichaam

Oct 23, 2023

Ashwagandha werd van origine geconsumeerd als kruid door de bladeren en wortels van de plant te vermalen tot een poedervorm. De poeder kan vervolgens gemengd worden met water om een smeersel te vormen dat direct op de huid geplaatst kan worden. Een andere populaire traditioneel gebruik methode is om het kruid in het water te laten trekken om Ashwagandha te drinken als een thee. Tegenwoordig wordt Ashwagandha steeds vaker geconsumeerd als supplement. Voornamelijk vanwege het gebruiksgemak en de flexibiliteit die het geeft. 


Lees in onze blog van vandaag de voordelen van Ashwagandha supplementen en het effect op jouw lichaam.  

De effecten van Ashwagandha supplementen op jouw lichaam

Wanneer je dagelijks en langdurige Ashwagandha supplementen consumeert kun je verschillende gezondheidseffecten verwachten. Hoe lang het duurt voordat het middel haar werk doet hangt af van de dosis die je neemt en vele persoonlijke factoren, zoals dieet en gewicht. De belangrijkste positieve effecten van Ashwagandha supplementen gebruik zijn: 


 • Verlaagde stress:
 • Een van de populairste redenen om Ashwagandha te consumeren is het kalmerende effect dat gebruikers ervaren. Langdurig gebruik kan ervoor zorgen dat cortisolniveaus, het stresshormoon in het lichaam, significant kunnen dalen. Hierdoor ervaar je minder stress en kom je meer tot rust. 

 • Verhoogde spiergroei:
 • Ashwagandha gebruik is ook erg populair vanwege de impact die het heeft op het testosteronniveau in jouw lichaam. Onderzoek toont aan dat gebruikt een significante verhoging in testosteron ervaren wat de spiergroei en herstel in het lichaam stimuleert. 

 • Betere slaap:
 • Gebruikers ervaren verbeterde slaap doordat het middel het gebruik kalmeert en rustiger maakt. Hierdoor val je sneller in slaap en wordt je slaap ook vaster. 

 • Verhoogd cognitieve functies:
 • Voorlopig onderzoek suggereert ook dat Ashwagandha gebruikers mogelijk verbeterde cognitieve functies kunnen ervaren. Bij langdurig gebruik kan de concentratie en het geheugen significant verbeteren. 

 • Sterker immuunsysteem:
 • Ashwagandha staat bekend als een ontstekingsremmer. Het middel wordt al duizenden jaren gebruikt in traditionele culturen in India om infecties en ontstekingen tegen te gaan. 

  De voordelen van Ashwagandha supplementen

  Culturen in India hebben al duizenden jaren Ashwagandha geconsumeerd als kruid, smeersel of als thee. Hoewel deze methodes significante effecten kunnen hebben op het lichaam, zijn ze niet altijd even makkelijk. Het kan namelijk lastig zijn om te doseren omdat je niet weet hoeveel van de werkzame stof dat in Ashwagandha zit daadwerkelijk geconsumeerd wordt. Wanneer je een thee drinkt hangt de sterkte van het middel af van hoe lang je het laat trekken en de hoeveelheid gram kruid die je erin stopt. Daarnaast kosten deze traditionele methodes ook een stuk meer tijd doordat je het kruid moet bewerken. 


  Wanneer je Ashwagandha supplementen gebruikt kun je direct aan de slag. Onze Zapply Ashwagandha supplementen bevatten een vaste dosis van 500 milligram waardoor je precies weet hoeveel je neemt en kun je goed het effect op je lichaam monitoren. Daarnaast zijn de capsules makkelijk te gebruiken en ben je geen tijd kwijt aan bewerking of voorbereiding voor consumptie. 

  Mogelijke bijwerkingen en hoe te handelen

  Langdurig en dagelijks Ashwagandha gebruik kunnen resulteren in bijwerkingen. Door Ashwagandha supplementen te gebruiken kun je goed monitoren hoe jouw lichaam reageert op een bepaalde dosis. Je kunt direct schakelen en bij eventuele bijwerkingen stoppen met gebruik en een zorgverlener inschakelen. Wanneer je net begint met het gebruik van Ashwagandha is het altijd aan te raden om een medisch expert te raadplegen om risico’s te voorkomen. 

  Aan de slag met Ashwagandha supplementen

  Wil je direct aan de slag met onze Ashwagandha supplementen? Bekijk dan onze Zapply Ashwagandha supplementen en geniet van onze volledige gecertificeerde capsules. Onze supplementen bevatten een comfortabele dosis van 500 milligram en 60 capsules, ideaal voor langdurige en dagelijks gebruik. 

  Image - 6 (4).png

  Verbeter je prestaties met Zapply

  Ben je op zoek naar manieren om je sportprestaties te verbeteren en je testosteronniveau te verhogen? Bij ons vind je de beste supplementen voor een betaalbare prijs.

  Shoppen

  Laat klanten voor ons spreken