News

Ashwagandha gebruik: hoe vaak moet je het nemen?

Oct 23, 2023

Als startende gebruiker van Ashwagandha kan het soms lastig zijn om het middel te consumeren. Er zijn veel verschillende dosissen beschikbaar en het kruid is op verschillende manieren te gebruiken. Daarnaast kan de manier van gebruiken, de dosis en de frequentie van gebruik een significante impact hebben op het middel dat werkt op jouw lichaam.


Lees in onze blog van vandaag hoe je Ashwagandha kunt gebruiken en wat het effect is van de innamefrequentie op de symptomen. 

Inname frequentie en de impact op de werking van Ashwagandha

Vaker nemen van Ashwagandha kan een significant effect hebben op de verschillende werkingsmechanismen. Dit komt doordat de dosis verhoogd wordt. Wanneer je bijvoorbeeld twee keer per dag een supplement neemt in plaats van 1 keer per dag verdubbelt je dosis. Uit onderzoek is aangetoond dat een hogere dagelijkse dosis ervoor zorgt dat bepaalde effecten sneller optreden in het lichaam. Bij een dosis van 1000 milligram kan er al een significante verlaging van het cortisol hormoon gemeten worden in het lichaam na 42 dagen (6 weken). Wanneer je de dosis verlaagt naar 600 milligram, dan duurt het langer voordat cortisolniveaus zakken in het lichaam met ongeveer 60 dagen. Echter, bij een hogere innamefrequentie en dus een hogere dosis heb je ook meer kans op bijwerkingen. Daarom is het altijd aan te raden om eerst te beginnen met een comfortabele dosis zodat je kunt monitoren hoe jouw lichaam erop reageert. 

Wanneer kun je het beste Ashwagandha supplementen slikken

Op welk moment van de dag het beste is om Ashwagandha supplementen te slikken hangt volledig af van je persoonlijke voorkeur. Wil je graag door de dag heen genieten van de stressverlagende effecten dan is het aan te raden om het middel in de ochtend te nemen. Wil je juist voor het slapen gaan tot rust komen, dan kun je een capsule slikken in de avond. Verder is het verstandig om je Ashwagandha supplementen te slikken samen met een maaltijd, bijvoorbeeld bij het ontbijt op avondeten. Hierdoor beperk je de impact van het middel op je maag en voorkom je maagklachten. Mocht je toch negatieve bijwerkingen ervaren dan is het altijd aan te raden om direct een medisch expert te spreken en je inname van Ashwagandha (tijdelijk) te stoppen. 

Aan de slag met Ashwagandha supplementen

Ga direct aan de slag met onze Zapply Ashwagandha supplement en geniet van onze natuurlijke capsules met GMP-, HACCP- en HALAL-certificering. Onze capsules bevatten een comfortabele dosis van 500 milligram en 60 capsules. Ideaal voor langdurig en dagelijks gebruik. 

Image - 6 (4).png

Verbeter je prestaties met Zapply

Ben je op zoek naar manieren om je sportprestaties te verbeteren en je testosteronniveau te verhogen? Bij ons vind je de beste supplementen voor een betaalbare prijs.

Shoppen

Laat klanten voor ons spreken