News

Ashwagandha en het effect op het Testosteronniveau

Oct 18, 2023

Wanneer je voor langere tijd elke dag Ashwagandha gebruikt kun je een breed scala aan gezondheidsvoordelen verwachten. Een populaire reden om het middel te gebruiken is de verlaging van stress en kalmerende werking die gebruikers ervaren. Echter, wordt het kruid ook steeds vaker gebruikt vanwege de invloed op je testosteronniveau.


Lees in onze blog van vandaag hoe Ashwagandha het testosteronniveau in je lichaam verhoogt en welke gezondheids- en sport prestatie verhogende effecten je kunt verwachten. 

Geschiedenis van Ashwagandha

Het kruid is al duizenden jaren in gebruik in Aziatische gemeenschappen. Met name in traditionele Indiase culturen kent Ashwagandha een rijke historie. Het middel wordt daar gebruikt in Ayurvedische geneeskunde en wordt van oudsher gebruikt om verschillende kwalen te behandelen maar ook om de gebruiker kracht en vitaliteit te geven. 

Resultaten uit wetenschappelijk onderzoek

Recent onderzoek is steeds actiever met het uitvoeren van studies omtrent Ashwagandha. Let wel op, het aantal studies naar Ashwagandha en testosteron is vooralsnog beperkt en de uitvoering is meestal op beperkte schaal. Om met meer vertrouwen conclusies te trekken zijn meer en grotere onderzoeken nog nodig. Raadpleeg daarom altijd een medisch expert in het geval je voor het eerst wil beginnen met Ashwagandha of al medicijnen slikt. 


Lees hieronder de meest interessante inzichten omtrent Ashwagandha gebruik en de effect dat het heeft op het testosteron niveau in het lichaam:


  • Het libido van zowel mannen en vrouwen kan stijgen door het gebruik van Ashwagandha. Dit komt onder andere doordat cortisolniveaus in het lichaam zakken en de gebruiker minder stress ervaart. Dit is goed voor je libido en kan bij mannen ook nog eens de sperma kwaliteit verbeteren. Daarnaast kan het middel de bloedtoevoer naar de genitaliën verbeteren waardoor je meer opgewonden kunt raken en orgasmes sterker kunnen worden. 
  • Wanneer je dagelijks Ashwagandha gebruikt kun mannen een flinke stijging in hun testosteron niveaus ervaren. Uit een onderzoek van mannen tussen de 40 en 70 jaar bleek dat de gemiddelde gebruiker een 15% toename in testosteron ervaarde. De sterke toename komt doordat het kruid de productie van luteiniserende hormonen stimuleert waardoor ook de productie van testosteron stijgt.
  • Een andere studie met jongere mannen tussen de 18 en 50 jaar, liet vergelijkbare resultaten zien. Daaruit bleek dat de mannen die dagelijks het middel gebruikten een significant verhoogd testosteron niveau in hun lichaam hadden. Gemiddeld had de testgroep bijna 15% meer testosteron in het lichaam in verhouding tot de placebo groep. 

De voordelen van verhoogde testosteronniveaus

Waarom zou je hogere testosteronniveaus willen? Voor zowel mannen en vrouwen kunnen er redenen zijn waarom je je testosteron aanmaak wilt verhogen. Een van de belangrijkste redenen is dat je lichaam meer spierkracht aanmaakt en spieren beter kunnen herstellen. Een andere reden is dat verhoogde testosteron niveaus ervoor zorgen dat je kalmer wordt en spanning afneemt. Als laatste gaat ook je libido verbeteren waardoor Ashwagandha je intimiteit met je partner ondersteunt. 

Beginnen met Ashwagandha

Wanneer je een verlaagd libido ervaart of je wilt verbeterde spiergroei zien dan kan dagelijks gebruik van Ashwagandha interessant zijn voor jou. Met de supplementen van Zapply kun je direct aan de slag en is het gebruik van Ashwagandha makkelijk en snel. De supplementen zijn gedoseerd op een comfortabele hoeveelheid van 500 mg en bevatten 60 capsules. Bekijk onze producten hier en ervaar de voordelen van Ashwagandha!

Image - 6 (4).png

Verbeter je prestaties met Zapply

Ben je op zoek naar manieren om je sportprestaties te verbeteren en je testosteronniveau te verhogen? Bij ons vind je de beste supplementen voor een betaalbare prijs.

Shoppen

Laat klanten voor ons spreken