News

Het effect van Ashwagandha op vrouwen

Oct 13, 2023

Als vrouw kun je bij langdurig en dagelijks Aswagandha gebruik mogelijk verschillende symptomen verwachten. Het is daarom belangrijk om goed voorbereid aan de slag te gaan. Net als bij mannen kunnen vrouwen een breed scala aan positieve effecten ervaren, maar verschillen treden op zoals in de hormoonhuishouding en de menopauze.


Lees in deze blog de belangrijkste effecten van Ashwagandha gebruik die voor jou als vrouw van groot belang zijn. Wij richten ons zowel op positieve effecten als mogelijke bijwerkingen. 

Gezondheidsvoordelen van Ashwagandha gebruik voor vrouwen

Als vrouw kun je genieten van verschillende gezondheidsvoordelen bij dagelijks en langdurig Ashwagandha gebruik. Afhankelijk van de dosis die je neemt en persoonlijke factoren, zoals dieet en gewicht, kan het korter of langer duren voordat je deze effecten merkt. Wil je meer weten over andere gezondheidsvoordelen die zowel voor mannen als vrouwen gelden? Vindt meer in onze vorige blog hier. Vindt onderstaand een overzicht van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van Ashwagandha consumptie voor vrouwen:


 • Verhoogd libido:
 • Stress kan een significante impact hebben op je libido en kan op termijn ook invloed hebben op de relatie met je partner. Ashwagandha kan op meerdere manieren helpen bij de seksuele interactie die je hebt met je geliefde. Na langdurig en dagelijks gebruik van het kruid kun je verhoogde energieniveaus ervaren waardoor je sneller zin hebt. Daarnaast kun je ook een hoger libido ervaren waardoor je meer zin hebt om intiem te zijn met je partner. De seks zelf kan ook profiteren van Ashwagandha, doordat je meer opgewonden kunt raken en het orgasme verbeterd. Dit komt doordat Ashwagandha de bloedtoevoer naar de genitaliën verbetert en de hormoonproductie meer in balans wordt gebracht. 

 • Menopauze komt meer in balans
 • Ashwagandha kan de symptomen bij een menopauze afvlakken waardoor je minder sterke en onprettige verschijnselen ervaart. Dit komt doordat het kruid het endocrien systeem, ook wel het hormoonstelsel, meer in balans brengt. Effecten die minder heftig kunnen worden zijn opvliegers, bezweten nachten en wisselingen in het humeur. 

 • Vruchtbaarheid verbeterd
 • Voorlopig onderzoek suggereert dat vrouwn ook verhoogde vruchtbaarheid kunnen ervaren bij langdurig Ashwagandha gebruik. Dit komt door een toegenomen productie van bepaalde hormonen, waardoor de kans op een succesvolle zwangerschap significant kan toenemen. 

  Potentiële negatieve bijwerkingen voor vrouwen

  Naast de voordelige effecten die je als vrouw kunt ervaren kan Ashwagandha gebruik ook mogeljik zorgen voor bijwerkingen. Uitsluitend onderzoek is vooralsnog niet altijd beschikbaar, daarom is het altijd aan te raden om medisch advies te vragen van een expert voor het geval je wilt beginnen met het dagelijks gebruik van Ashwagandha, met name als je zwanger bent of borstvoeding wilt geven. Lees in onze vorige blog meer over mogelijke bijwerkingen voor zowel mannen en vrouwen. 


  Voorlopig onderzoek suggereert dat langdurig Ashwagandha effect kan hebben op de geboorte. Belangrijk dus om expert advies in te schakelen mocht je zwanger willen raken of het al zijn. De impact op borstvoeding en de gevolgen voor moeder of kind wanneer je Ashwagandha consumeert is nog weinig over bekend. Ook hier is het verstandig om expert advies te vragen voordat je overweegt borstvoeding te geven. 
  Image - 6 (4).png

  Verbeter je prestaties met Zapply

  Ben je op zoek naar manieren om je sportprestaties te verbeteren en je testosteronniveau te verhogen? Bij ons vind je de beste supplementen voor een betaalbare prijs.

  Shoppen

  Laat klanten voor ons spreken