News

Impact van langdurig Ashwagandha gebruik: Hoe lang kun je het middel nemen?

Nov 13, 2023

Ashwagandha supplementen worden vaak dagelijks gebruikt. Afhankelijk van de dosis en de duur die je het middel neemt kan je ervaring flink variëren. Bepaalde effecten ervaar je over het algemeen pas nadat je al meerdere weken elke dag Ashwagandha supplementen gebruikt. Afhankelijk van persoonlijke factoren en hoe lang je het middel al gebruikt kun je ook bepaalde bijwerkingen. Om ervoor te zorgen dat je de gewenste resultaten behaald uit jouw Ashwagandha gebruik is het belangrijk om te weten hoe lang je het kruid moet gebruiken om te voldoen aan je wensen. 


In deze blog lichten we verder toe wat de impact is van langdurig Ashwagandha gebruik en de impact die dit heeft op de gezondheid-, prestatieverbeterende effecten en bijwerkingen op het lichaam. 

Veilig maandenlang gebruiken

Ashwagandha kun je over het algemeen risicovrij gebruiken tussen de 1 en 3 maanden. Sommige studies suggereren zelfs dat tot 8 maanden aan dagelijks gebruik je vrijwel geen risico’s of negatieve effecten ervaart. Echter, langere periodes van gebruik heerst veel onzekerheid over. Er zijn immers nog weinig studies uitgevoerd over het langdurig gebruik van Ashwagandha waardoor het lastig is om sterke conclusies te trekken. Niet gek, omdat dergelijke onderzoeken veel tijd en geld kosten. Daarnaast is er ook behoefte aan onderzoeken met grote test groepen wat ook kostbaar is. Het is daarom altijd verstandig om bij langdurig en dagelijks Ashwagandha gebruik te monitoren hoe je lichaam op het kruid reageert. Overleg ook met een zorgverlener of het middel past binnen jouw dieet. 

Bijwerkingen bij langdurig gebruik

Langdurig gebruik kan resulteren in onprettige bijwerking voor de gebruiker. Vooralsnog is onderzoek beperkt op deze effecten dus het is daarom van belang om goed voorbereid aan de slag te gaan met Ashwagandha. Door op de hoogte te zijn van de symptomen en tekenen van bijwerkingen kun je tijdig stoppen en medisch advies raadplegen. De belangrijkste bijwerkingen bestaan uit het volgende: 


 • Maagklachten
 • Ashwagandha kan heftig zijn voor de maag. Mocht je een gevoelige maag hebben dan is het verstandig om altijd wat te eten voordat je het middel gebruikt en met een zorgverlener de risico's bespreken. De klachten kunnen bestaan uit maagkrampen en in sommige gevallen zelfs tot braaksel. 

 • Spijsvertering
 • Ook je darmen kunnen heftig reageren op het kruid. Zo kan je ontlasting slap worden. Over het algemeen zijn de risico’s laag maar kan het wel zeer onprettig zijn voor de gebruiker. 

 • Leverproblemen
 • Onderzoek suggereert dat in zeer unieke gevallen leverproblemen zijn geconstateerd bij gebruikers die het middel voor een langere periode gebruiken. Met name voor mensen die een gevoelige lever hebben is het verstandig om Ashwagandha gebruik te overwegen met het advies van een arts. In een studie met een kleine groep patiënten werd leverschade geconstateerd na langdurig en dagelijks gebruik van het extract. De lever normaliseert weer na 1 tot 5 maanden na het stoppen van het nemen van supplementen. 

 • Impact op emoties
 • Langdurig Ashwagandha gebruik kan impact hebben op je emoties. Gebruikers constateren soms een emotieloos of afgevlakt gevoel. Dit lijkt te komen door de afname in adrenaline productie in het lichaam door toedoen van dagelijks Ashwagandha consumptie. Ook kunnen dopamine receptoren worden onderdrukt waardoor je een afgevlakt gevoel kunt ervaren. Dit kan ook onprettig zijn voor vrienden of familie en de omgang die je met ze hebt. 

  De voordelen van langdurige Ashwagandha consumptie

  Om de belangrijkste gezondheidseffecten te ervaren dien je vaak voor een langere tijd het middel te gebruiken. Dit komt doordat het lichaam impact heeft op bepaalde hormoonspiegels waaronder je testosteronniveau. Afhankelijk van je dosis en persoonlijke factoren zoals je gewicht en gezondheid kun je juist sneller of later bepaalde effecten ervaren. De voornaamste gezondheidseffecten die populair zijn onder onze gebruikers zijn:


 • Stressverlaging
 • Bij langdurig gebruik wordt de aanmaak van cortisol in het lichaam afgeremd. Cortisol is een stresshormoon in het lichaam. Doordat er minder van dit hormoon in je bloed zit zul je ook minder gestresst zijn. Hierdoor voel je je een stuk gebalanceerd en rustiger. De stressverlagende werking van Ashwagandha is een van de populairste redenen voor veel mensen om het middel dagelijks te nemen. 

 • Hogere testo waardes
 • Veel mannen ervaren een verlaging van testosteron in het lichaam als ze ouder worden. Dit kan impact hebben op je energieniveau, libido en spiergroei. Door langdurig en dagelijks Ashwagandha te slikken kunnen testo waardes significant verhogen. In sommige onderzoeken is een verhoging van 15% aan testosteron in het bloed gemeten ten opzichte van de testgroep. Hierdoor neemt het libido toe wat de intimiteit met je partner kan verbeteren. Daarnaast kun je betere spierontwikkeling ervaren, wat je significant kan helpen bij je sportprestaties. 

 • Hogere energie en uithoudingsvermogen
 • Als je voor langere tijd Ashwagandha gebruikt kan je energieniveau over de dag toenemen waardoor je lekkerder in je vel zit en meer zin hebt in activiteiten. Ook erg interessant voor sporters die meer uit hun trainingen kunnen halen. In een opvallend onderzoek met ratten werd aangetoond dat ze significant langer volhielden om te zwemmen na het gebruik van Ashwagandha. 


  Hoe lang moet je Ashwagandha nemen om bepaalde effecten te ervaren?

  Afhankelijk van de gezondheidseffecten en de dosis die je dagelijks neemt, kun je sneller de gewenste effecten ervaren. Een verlaging van cortisol in het bloed wordt na 60 dagen merkbaar bij een dosis van 600 milligram. Een verhoging van de dagelijkse dosis tot 1000 milligram versnelt de werking tot 42 dagen. Een meetbare verhoging van testosteron kan na 8 weken ervaren worden bij een dagelijkse dosis van 600 milligram. Een hogere dosis van 1000 milligram versnelt het effect wat betekent dat je na 6 weken al een verhoging van testo waardes kunt meten. 

  Jezelf voorbereiden op langdurig Ashwagandha gebruik

  Wil je beginnen met het nemen van Ashwagandha voor een lange tijd? Ga dan goed voorbereid aan de slag! Door Ashwagandha supplementen te slikken kun je eenvoudig beginnen. Zo weet je precies welke dosis je neemt en kun je ze gemakkelijk innemen, bijvoorbeeld vlak na het ontbijt of avondeten. Door op de hoogte te zijn van de bijwerkingen en positieve werkingsmechanismen en hoe lang het duurt voordat je deze kunt ervaren kun je de dosis aanpassen of ervoor kiezen om je inname te reduceren. 


  Met de Zapply Ashwagandha Supplementen kun je genieten van een product met strenge kwaliteitseisen en top service. Vandaag besteld voor 20:00 is morgen in huis!.
  Image - 6 (4).png

  Verbeter je prestaties met Zapply

  Ben je op zoek naar manieren om je sportprestaties te verbeteren en je testosteronniveau te verhogen? Bij ons vind je de beste supplementen voor een betaalbare prijs.

  Shoppen

  Laat klanten voor ons spreken