News

Stoppen met Ashwagandha

Nov 13, 2023

Over het algemeen kun je veilig dagelijks en voor een langere tijd Ashwagandha supplementen slikken. Echter is het goed om op de hoogte te zijn van mogelijke bijwerkingen en wanneer je mogelijk moet stoppen met het gebruik om risico’s en negatieve effecten te vermijden. 


Lees in onze blog van vandaag wanneer je moet stoppen met het gebruiken van Ashwagandha en op welke symptomen je moet letten om risico’s voor te zijn. 

Wanneer moet je stoppen met het dagelijks gebruiken van Ashwagandha?

Het kruid wordt al duizenden jaren gebruikt door traditionele culturen in India en is volledig natuurlijk. Het middel wordt namelijk gemaakt door de bladeren en wortels van de Ashwagandha plant te vermalen tot een poeder. De rijke historie van het middel brengt veel gebruikers vertrouwen in de veiligheid en werking van Ashwagandha. 


Desondanks is er weinig onderzoek gedaan op het kruid en kunnen bepaalde risico's niet uitgesloten worden. Daarom is het verstandig om de verschillende bijwerkingen en symptomen te begrijpen zodat je tijdig kunt stoppen met het nemen van Ashwagandha, zo beperk je de negatieve effecten en risico’s. Mocht je onprettige symptomen ervaren dan is het altijd verstandig om direct medisch advies op te vragen bij een expert. De belangrijkste symptomen waar je op moet letten zijn als volgt: 


 • Problemen met de spijsvertering
 • De maag kan heftig reageren op Ashwagandha. Daarom is het verstandig om eerst wat te eten wanneer je het middel besluit te consumeren. Mensen met een gevoelige maag moeten met name extra aandacht geven aan de inname en dosis. Het is in dat geval verstandig om met een medisch expert te overleggen of het kruid past in je dieet. Klachten in de maag kunnen bestaan uit maagkrampen en mogelijke braken. Ook je darmen kunnen last krijgen van Ashwagandha. Een voorkomend symptoom is slappe ontlasting. 

 • Leverklachten
 • In zeer zeldzame gevallen kan leverschade optreden. Mocht je al leverproblemen hebben dan is het ten strengste af te raden om te beginnen met Ashwagandha. Hoewel er nog weinig onderzoek hiernaar is gedaan, is het verstandig om het zekere voor het onzekere te nemen. Overleg ook altijd met een arts als je al een zwakke lever hebt. 

 • Afvlakken van emoties
 • Bij langdurig en dagelijks Ashwagandha gebruik kunnen je emoties afvlakken door het onderdrukken van adrenaline en dopamine in het lichaam. Hierdoor kunnen familie en vrienden om je heen je ervaren als een wat afgevlakte persoonlijkheid. 


  Makkelijk stoppen met Ashwagandha supplementen

  Het voordeel van supplementen is dat je gemakkelijk kunt stoppen of je dosis kunt variëren. Door niet meer de supplementen te slikken zullen de symptomen van Ashwagandha gebruik over een aantal dagen of weken verdwijnen. Daarnaast kun je ook gemakkelijk je dosis aanpassen door minder capsules te slikken of de inname te verspreiden over een langere tijd. Zo kun je monitoren wat de impact is van een bepaalde dosis en te komen tot een gewenst resultaat. 

  Image - 6 (4).png

  Verbeter je prestaties met Zapply

  Ben je op zoek naar manieren om je sportprestaties te verbeteren en je testosteronniveau te verhogen? Bij ons vind je de beste supplementen voor een betaalbare prijs.

  Shoppen

  Laat klanten voor ons spreken