News

Drie Tips om consistent te zijn met Ashwagandha supplementen

Nov 13, 2023

Als je Ashwagandha supplementen neemt is het belangrijk om consistent de pillen in te nemen om het maximale resultaat te bereiken. De werkingsmechanismen van het kruid werken optimaal als je voor een langere tijd dagelijks de capsules weet te slikken. Als je nieuw bent met supplementen kan het soms lastig zijn om deze gewoonte toe te voegen aan je dagelijkse routine. Om je te helpen kun je gebruikmaken van een aantal tips en tricks zodat jij je Ashwagandha supplementen consistent kunt nemen. 


Lees in onze blog van vandaag over drie tips die jou direct kunnen helpen met het consistent innemen van Ashwagandha supplementen en het belang van consistent gebruik voor de gezondheidseffecten op jouw lichaam.  

Drie handige tips voor het consistent nemen van supplementen

Of je al langere tijd supplementen gebruikt of nieuw bent met het gebruik ervan, het blijft handig om je dag zo in te richten dat je de kans op succes vergroot. Met een druk bestaan kun je makkelijk vergeten om de capsules in te nemen en het kan soms weken lang duren voordat je een nieuwe gewoonte aan kunt leren. Met slechts een drietal tips kun je ervoor zorgen dat je een stuk makkelijker de discipline opbouwt om elke dag de gewenste supplementen te slikken. Lees hieronder drie essentiële stappen die je direct kunt toepassen aan jouw routine: 

Tip 1: Hou supplementen in het zicht en op een vaste plek

Wanneer je je supplementen op een vaste plek legt, zul je ze minder snel vergeten. Als deze plek ook nog eens goed in het zicht ligt, wordt je er makkelijker aan herinnerd om de capsules te slikken. Voorkom daarom de pillen in een kast of lade te leggen, maar leg ze juist op het aanrecht of in de badkamer naast je tandenborstel. Dan wordt je er dagelijks aan herinnerd wanneer je de supplementen ziet liggen. Door ze altijd op dezelfde plek te leggen hoef je ook niet te zoeken wanneer je de capsules wilt nemen.

Tip 2: Neem je supplementen op een vast moment

Het menselijk brein is echt een gewoontedier. Dat wil zeggen, het houdt van consistentie en herhaaldelijke patronen. Dat betekent echter ook dat het soms lastig kan zijn om nieuwe gewoontes te introduceren. Je kunt dit proces versimpelen door zo consistent mogelijk te werk te gaan, bijvoorbeeld door de Ashwagandha supplementen altijd op een vast moment te nemen. Denk bijvoorbeeld aan het ontbijt of net voordat je naar werk gaat. Het kan helpen om een dagelijkse herinnering te implementeren. Bijvoorbeeld een post-it op je koelkast. Wanneer je gaat ontbijten zul je elke keer als je de koelkast opentrekt eraan herinnert worden om de supplementen te nemen. Ook kun je gebruikmaken van digitale reminders op je telefoon. 

Tip 3: Combineer je inname met andere gewoonte (Habit Stacking)

Het combineren van gewoontes kan ervoor zorgen dat je erg snel nieuwe “habits” kan toevoegen aan jouw routine. Dit wordt ook wel “habit stacking” genoemd. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld door gebruik te maken van je bestaande routine om te tandenpoetsen elke ochtend en avond. Wanneer je jouw Ashwagandha supplementen naast je tandenborstel legt en de capsules standaard slikt na elke tandenpoetsbeurt zul je een stuk sneller je nieuwe gewoonte aanleren. Met welke gewoontes je de inname van Ashwagandha wilt combineren kun je natuurlijk volledig zelf bepalen, bijvoorbeeld standaard na je ontbijt of lunch of bij het koffie zetten. Zolang het een gewoonte is dat voor jou werkt en waar je je prettig bij voelt. 

Het belang van consisten supplementen gebruik

Door consistent je Ashwagandha supplementen te consumeren, verzeker je dat je lichaam een constante toevoer krijgt van de actieve stoffen in het extract. Hierdoor neemt de kans toe dat je bepaalde werkingsmechanismen kunt ervaren zoals een verlaging in stress of hogere testo waardes. Wanneer je sommige dagen vergeet om je capsules te nemen, kan het waarschijnlijk langer duren voordat je bepaalde effecten ervaart. 

Direct aan de slag met Zapply Ashwagandha

Wil je starten met het dagelijks gebruiken van Ashwagandha? Bekijk dan onze Zapply Ashwagandha Supplementen lijn. Ons product bevat 60 capsules die elk een dosis hebben van 500 milligram, daarmee kun je tot wel 2 maanden vooruit. De supplementen zijn volledig GMP- en HALAL gecertificeerd waardoor ze voldoen aan strenge productiestandaarden. We verwelkomen je graag tot de Zapply familie om je te ondersteunen het beste uit jezelf te halen!
Image - 6 (4).png

Verbeter je prestaties met Zapply

Ben je op zoek naar manieren om je sportprestaties te verbeteren en je testosteronniveau te verhogen? Bij ons vind je de beste supplementen voor een betaalbare prijs.

Shoppen

Laat klanten voor ons spreken