News

Wat doet Ashwagandha met je: Een Compleet Overzicht

Nov 06, 2023

Het natuurlijke ingredient in Ashwagandha kunnen resulteren in een breed scala aan gezondheidseffecten. Het middel wordt al voor duizenden jaren gebruikt vanwege deze positieve effecten, voornamelijk vanwege de ontstekingsremmende werking en de stressverlagende eigenschappen. Bij langdurig en dagelijks gebruik kan de gebruiker echter ook mogelijke bijwerkingen ervaren, afhankelijk van de dosis en persoonlijke factoren.  Bij Zapply gebruiken wij louter de vorm KSM-66 dit is van hogere kwaliteit. 


Krijg in onze blog van vandaag een volledig overzicht van de werkingsmechanismen van Ashwagandha. Zo kun je goed voorbereid aan de slag met het kruid. Krijg inzicht in de positieve effecten, de bijwerkingen en hoe je risico’s kunt beperken. 

De positieve effecten van Ashwagandha gebruik

Wil je beginnen met Ashwagandha supplementen te gebruiken of ben je al een tijdje gebruiker? Het is hoe dan ook goed om te weten welke positieve effecten je kunt verwachten. Zo weet je waar je aan toe bent en kun je de dosis en het gebruik aanpassen aan jouw persoonlijke wensen en voorkeuren. Hieronder kun je een overzicht vinden van de belangrijkste positieve effecten bij langdurig en dagelijks Ashwagandha gebruik: 


 • Beter immuunsysteem
 • De actieve stoffen in Ashwagandha hebben een ontstekingsremmende werking. In traditionele culturen was het gebruikelijk om de bladeren en wortels van de Ashwagandha plant te vermalen tot een poeder. Door een klein beetje water toe te voegen kan deze poeder gebruikt worden als smeersel die direct op wonden of ontstekingen geplaatst kan worden. Wanneer Ashwagandha geslikt wordt kan het immuunsysteem versterkt worden en is je lichaam meer weerbaar tegen infecties en ontstekingen. 

 • Verminderde stress
 • Een van de populairste redenen voor mensen om Ashwagandha te gebruiken is vanwege de stressverlagende werking. Bij langdurig gebruik kunnen cortisolniveaus, het stresshormoon in het lichaam, in het bloed afnemen. Hierdoor wordt je kalmer en kom je meer tot rust, wat onder andere kan helpen om je sneller in slaap te laten vallen. Ook is een verlaging van stress goed voor je gezondheid. 

 • Verhoogde cognitieve functies
 • Voorlopig onderzoek suggereert dat gebruikers significant verbeterde cognitieve functies kunnen ervaren na langdurig Ashwagandha gebruik. Zo werd uit testgroepen gemeten dat de concentratie en geheugen verbeterde bij mensen die Ashwagandha slikken. 

 • Hogere testo waardes
 • Een andere zeer populaire reden voor veel mensen om Ashwagandha te slikken is de invloed op je testosteronwaarden. Bij langdurig gebruik kunnen de testo waardes toenemen waardoor je kan profiteren van verschillende voordelen. Waaronder je libido neemt toe wat het seksleven met je partner significant kan beïnvloeden. Ook neemt je spiergroei en spierherstel toe, ideaal voor fanatieke sporters die op een natuurlijke manier hun prestaties willen verbeteren. 

 • Meer energie en hogere uithoudingsvermogen
 • Wanneer je langere tijd Ashwagandha slikt, kun je energie niveaus toe nemen. Dit zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit, maar ook dat je harder kunt gaan trainen. Ook kan je uithoudingsvermogen significant verbeteren waardoor je ook langer door kunt gaan. 


  Hierboven heb je een overzicht gekregen van de belangrijkste gezondheidseffecten. Echter houdt het daar niet bij ook, sommige gebruikers kunnen ook andere effecten ervaren waaronder verbeterde slaap. Let wel op, onderzoek naar Ashwagandha gebruik is nog beperkt en over het algemeen gedaan met relatief kleine testgroepen. Meer en grotere onderzoeken moeten nog worden uitgevoerd om meer uitsluitsel te bieden over de impact van Ashwagandha gebruik op je lichaam. 

  Negatieve bijwerking bij langdurige inname van Ashwagandha

  Naast de vele positieve effecten zijn er ook verschillende negatieve bijwerkingen geconstateerd. Over het algemeen is dagelijks gebruik vrijwel veilig en eerste studies suggereren dat de meeste gebruikers het middel tot wel 3 maanden kunnen gebruiken zonder enige risico’s te lopen op bijwerkingen. Meer onderzoek is nodig om sterke conclusies te kunnen trekken op de bijwerkingen van Ashwagandha. Bij Zapply gebruiken wij louter de vorm KSM-66 dit is van hogere kwaliteit. Voorlopige resultaten geven inzicht in een aantal van de belangrijkste bijwerkingen bij langdurig en dagelijks gebruik van het kruid, deze zijn als volgt: 


 • Maagklachten:
 • Langdurig gebruik kan impact hebben op de maag. Een voorkomende klacht zijn maagkrampen die kunnen ontstaan. Mocht je van nature al een zwakke maag hebben dan is het verstandig om eerst expert advies op te vragen en te kijken of Ashwagandha inderdaad past in jouw dieet. Over het algemeen lijken de maagklachten beperkt te blijven.  Bij Zapply gebruiken wij louter de vorm KSM-66 dit is van hogere kwaliteit. 

 • Diarree:
 • Ook je darmstelsel kan wat van de streek raken. Dit kan resulteren in een slappe ontlasting. Hoewel niet ernstig, kan het zeer onprettig zijn voor de gebruiker.  Bij Zapply gebruiken wij louter de vorm KSM-66 dit is van hogere kwaliteit. 

 • Braken:
 • Je maag kan dermate last hebben van de chemische actieve stoffen in Ashwagandha dat je mogelijk braakneigingen kunt krijgen. Dit kan zeer onprettig zijn voor de gebruiker. Bij Zapply gebruiken wij louter de vorm KSM-66 dit is van hogere kwaliteit. 

 • Leverproblemen:
 • In zeer zeldzame gevallen zijn leverproblemen geregistreerd. Deze kunnen een zeer significante impact hebben op de gebruiker. De lever is een belangrijk orgaan in het menselijk lichaam. Het orgaan zorgt voor de opbouw, opslag en afbraak van energierijke stoffen. De lever maakt onder andere gal. Problemen met de lever kunnen daarom een grote impact hebben op je gezondheid. Heb je al last van een zwakke lever? Dan wordt het ten strengste aangeraden om een medisch expert te raadplegen die je advies kan geven over het gebruik van Ashwagandha.  Bij Zapply gebruiken wij louter de vorm KSM-66 dit is van hogere kwaliteit. 

 • Zwangerschap en borstvoeding:
 • Er zijn studies die mogelijk een correlatie zien tussen Ashwagandha gebruik tijdens de zwangerschap en een miskraam. Mocht je zwanger zijn dan wordt ten strengste aangeraden om te stoppen met het gebruik van het extract. Meer onderzoek is nog nodig om de resultaten te bevestigen maar het wordt geadviseerd om ter bescherming Ashwagandha volledig uit te sluiten bij een zwangerschap. Wanneer je borstvoeding geeft wordt het middel ook afgeraden voor de zekerheid, ondanks dat onderzoeksresultaten hier nog geen uitsluitsel over geven.  Bij Zapply gebruiken wij louter de vorm KSM-66 dit is van hogere kwaliteit. 

 • Afvlakken van emoties:
 • Bij langdurig gebruik kunnen de adrenaline niveaus in het lichaam verlagen. Dit kan ervoor zorgen dat emoties afvlakken, mede doordat dopamine wordt onderdrukt. Hierdoor kun je emotieloos aanvoelen wat onprettig kan zijn. Je kunt overwegen om vrienden en familie op de hoogte te brengen van je Ashwagandha inname en te vragen of ze merken dat je bent veranderd. Zo weet je of je emoties inderdaad beïnvloed zijn.  Bij Zapply gebruiken wij louter de vorm KSM-66 dit is van hogere kwaliteit. 

  Maatregelen treffen om risico’s te beperken

  Er kunnen nog andere negatieve bijwerkingen ontstaan bij langdurig Ashwagandha gebruik. Echter, in verband met beperkt onderzoek is er nog geen zicht op alle symptomen en kunnen er nog niet altijd juiste conclusies getrokken worden. Het is daarom altijd verstandig om goed voorbereid aan de slag te gaan met Ashwagandha en bepaalde maatregelen te treffen om risico’s te beperken. 


  Een makkelijke manier om risico’s te beperken is door te starten met een lagere Ashwagandha dosis. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de inname van supplementen te verspreiden over een langere periode. Je kunt 500 milligram supplementen slikken om de dag, waardoor je een effectieve dosis van 250 milligram per dag neemt. Op deze manier kun je goed monitoren wat de invloed is van Ashwagandha op je lichaam zonder meteen te sterke symptomen te ervaren. Wanneer je na een maand tijd een prettige ervaring hebt met het kruid kun je de dosis verhogen door het supplement elke dag te slikken. 


  Mocht je negatieve symptomen ervaren dan is het aan te raden om direct te stoppen en medisch advies op te vragen. Zo voorkom je dat de symptomen erger worden en kun je met een zorgverlener bespreken wat de juiste weg voorwaarts is zonder gezondheidsrisico’s op te lopen. 


  Een manier om risico’s volledig te voorkomen is door voordat je begint met Ashwagandha supplementen te slikken direct contact te zoeken met een medisch expert. Hier is het belangrijk om ook te kijken naar bepaalde gevoeligheden die je hebt, bijvoorbeeld een zwakke maag of leverproblemen. De arts kan dan bepalen of het verstandig is om inderdaad te beginnen met het slikken van Ashwagandha supplementen. 

  Aan de slag met Ashwagandha supplementen

  Wil je direct beginnen met het slikken van Ashwagandha supplementen? Dat kan makkelijk en snel met onze Zapply Ashwagandha supplementen. Onze producten voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden en zijn GMP en HALAL-gecertificieerd. Ook zijn onze producten volledig vegan. Wanneer je voor 20:00 besteld, ontvang je onze producten morgen al in huis. Bij Zapply garanderen wij optimale kwaliteit en kun je genieten van 30 dagen bedenktijd. Geïnteresseerd? Bestel je eerste Ashwagandha supplementen in onze webshop.
  Image - 6 (4).png

  Verbeter je prestaties met Zapply

  Ben je op zoek naar manieren om je sportprestaties te verbeteren en je testosteronniveau te verhogen? Bij ons vind je de beste supplementen voor een betaalbare prijs.

  Shoppen

  Laat klanten voor ons spreken