News

Effect van Ashwagandha op je emoties

Nov 06, 2023

Wil je beginnen met Ashwagandha te gebruiken of gebruik je het middel en ben je benieuwd naar het effect op jouw emoties? Dan ben je aan het juiste adres! Het extract is steeds populairder aan het worden vanwege de vele significante gezondheidsvoordelen op het lichaam, waaronder de stressverlagende en testo verhogende werking. Echter, voorlopig onderzoek suggereert dat het middel ook de emoties van gebruikers kan onderdrukken bij langdurig gebruik. 


Lees in onze blog van vandaag wat mogelijk de impact is van Ashwagandha op je emoties en hoe je jezelf kunt voorbereiden op de werking.  

Heeft Ashwagandha invloed op je emoties?

Voorlopig onderzoek suggereert dat Ashwagandha invloed kan hebben op bepaalde receptoren in het lichaam die mogelijk invloed hebben op je gemoedstoestand. Een bekende is de afname in cortisol in het lichaam, echter tonen voorlopige studies aan dat mogelijke dopamine receptoren onderdrukt worden. Is dit een reden tot zorgen voor gebruikers? 


Wanneer je dagelijks en langdurig Ashwagandha gebruikt kan je onderdrukking van dopamine receptoren zorgen dat je emotioneel afvlakt. Een 10 weken durende studie in 2022 heeft inzichten gebracht in de mogelijke lange termijn werking van het middel op emoties. Bij langdurig gebruik kunnen gebruikers verlaagde adrenaline ervaren en verandert je hormoonhuishouding. Met name de afname in adrenaline kan ervoor zorgen dat je als gebruiker onderdrukte emoties ervaart en hierdoor emotieloos kunt voelen. 

Voorbereiden op Ashwagandha gebruik en mogelijke impact op emoties

Hoe snel je dit ervaart en of je het merkt, kan volledig afhangen van de dosis en persoonlijke factoren. Een hoge dosis kan er mogelijk voor zorgen dat je bepaalde bijwerkingen sneller of meer ervaart. Bepaalde persoonlijke factoren zoals je gewicht, gezondheid en dieet kunnen bepalen hoe gevoelig je bent voor de werkingsmechanismen van Ashwagandha. Als je al mentale klachten ervaart is het daarom altijd verstandig om een expert te raadplegen om te kijken of Ashwagandha past in jouw dieet. Afhankelijk van de condities kan een medisch expert juist wel of niet het middel goedkeuren. Wanneer je ervoor kiest om te beginnen met het middel is het altijd verstandig om eerst te starten met een lage dosis om zo de werking op jouw lichaam te monitoren. 

Wat gebeurt er met je emoties als je stopt met Ashwagandha consumeren?

Als je onprettige symptomen ervaart en je voelt dat emoties onderdrukt worden, kun je meteen stoppen met het nemen van Ashwagandha. Het extract heeft geen permanente impact op je emoties en de onderdrukkende werking komt volledig terug na ongeveer 2 weken vanaf het moment dat je stopt met het middel te slikken. 

Image - 6 (4).png

Verbeter je prestaties met Zapply

Ben je op zoek naar manieren om je sportprestaties te verbeteren en je testosteronniveau te verhogen? Bij ons vind je de beste supplementen voor een betaalbare prijs.

Shoppen

Laat klanten voor ons spreken