News

Wat is Ashwagandha KSM-66?

Sep 21, 2023

Er bestaan een breed scala aan kruidensupplementen. Ashwagandha is op het moment één van de bekendste en meest gewaardeerde kruiden. Met name het KSM-66 extract heeft recentelijk veel aandacht gekregen. Maar wat is Ashwagandha KSM-66 nu precies?

Herkomst en definitie

Ashwagandha KSM-66 is een extract van de Ashwagandha plant. De naam "ashwagandha" mag dan wel exotisch klinken, maar het kruid heeft een lange geschiedenis in de Ayurvedische geneeskunde, een eeuwenoude gezondheidstraditie uit India. KSM-66 refereert aan een specifiek full-sp

ectrum extract van deze plant, wat betekent dat het de volle breedte van de bioactieve stoffen van de plant bevat.

Productieproces

Het unieke van KSM-66 ligt in het productieproces. Dit extract wordt verkregen zonder het gebruik van alcohol of chemische oplosmiddelen. Hierdoor blijven de werkzame stoffen optimaal behouden. Interessant is dat enkel de wortels van de Ashwagandha plant worden gebruikt voor KSM-66, de bladeren worden overgeslagen. Een traditioneel aspect van dit proces is dat de Ashwagandha-wortels met melk worden behandeld. Daarom bevat het standaard KSM-66 extract melkbestanddelen. Maar geen zorgen voor veganisten of mensen met lactose-intolerantie; er is ook een veganistische en melkvrije versie beschikbaar.

Werking

KSM-66 staat vooral bekend om zijn adaptogene eigenschappen. Dit betekent dat het helpt om diverse stressoren in ons leven te bestrijden. Of je nu fysieke, chemische, of biologische stress ervaart, ashwagandha kan helpen om het cortisolniveau, het primaire stresshormoon in ons lichaam, te verminderen. Daarnaast heeft het een balancerend effect, waardoor je je zowel energieker als kalmer kunt voelen na inname.


De voordelen van KSM-66 Ashwagandha zijn uitgebreid onderzocht. Wetenschappelijk onderzoek heeft een breed scala aan voordelen aangetoond, zoals stressvermindering, verhoogde slaapkwaliteit, en verbeterd geheugen en cognitie. Ook zien we voordelen op het gebied van fysieke prestaties, zoals verhoogd uithoudingsvermogen en spierkracht. Zelfs het immuunsysteem en het libido kunnen profiteren van dit krachtige kruid.

Bijwerkingen

Zoals met elk supplement, zijn er potentiële bijwerkingen. Enkele personen melden milde maagklachten na inname van KSM-66. Ook kan het bloedsuikerniveau dalen, wat vooral belangrijk is voor diabetici om rekening mee te houden. Voordat je begint met het innemen van dit supplement, is het daarom raadzaam om te overleggen met een zorgverlener, vooral als je al medicijnen gebruikt.


Aankoopadvies

Bij het kiezen van een ashwagandha product is het cruciaal om een betrouwbare leverancier te vinden. Ashwaganda.nl, een toonaangevende bron van informatie over ashwagandha, raadt het product van Zapply aan vanwege de strenge GMP- en HACCP normen waaraan het voldoet.

Conclusie

Samenvattend, Ashwagandha KSM-66 is een krachtig kruidensupplement met een breed scala aan voordelen. Of je nu op zoek bent naar mentale rust, fysieke kracht, of beide, het zou een waardevolle toevoeging kunnen zijn aan je dagelijkse routine. Echter, zoals altijd, is het belangrijk om goed onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat je een nieuw supplement introduceert in je leven.

Image - 6 (4).png

Verbeter je prestaties met Zapply

Ben je op zoek naar manieren om je sportprestaties te verbeteren en je testosteronniveau te verhogen? Bij ons vind je de beste supplementen voor een betaalbare prijs.

Shoppen

Laat klanten voor ons spreken