News

Wat zijn Cordyceps?

Jun 20, 2023

Cordyceps zijn een soort schimmel die bekend staat om hun potentiële gezondheidsvoordelen. Ze groeien voornamelijk in Azië, waar ze zich in de grond en op de rupsen van insecten vestigen. Er zijn ongeveer 600 soorten cordyceps die voorkomen in Zuidoost Azië.

Cordyceps werking

Cordyceps sinensis, ook wel 'rups schimmel' of de Himalaya schimmel genoemd, is een adaptogeen kruid dat in de traditionele Chinese en Tibetaanse geneeskunde al eeuwenlang gebruikt is.

Cordyceps voordelen

De schimmel wordt al eeuwenlang in de traditionele Chinese geneeskunde wordt gebruikt, heeft meerdere voordelen voor de gezondheid:

  • Energieboost: Cordyceps staan bekend om zijn vermogen energieniveaus te verhogen. Het zou de cellen van het lichaam kunnen helpen om meer ATP te produceren, een primair soort energie in het lichaam.
  • Immuunsysteem versterken: De schimmel kan de immuunfunctie ondersteunen door de activiteit van verschillende soorten immuuncellen te stimuleren, wat kan helpen bij het bestrijden van infecties en ziekten.
  • Betere atletische prestaties: Sommige onderzoeken suggereren dat Cordyceps de lichamelijke prestaties kan verbeteren en vermoeidheid kan verminderen.
  • Hartgezondheid: Cordyceps wordt in de traditionele Chinese geneeskunde vaak gebruikt voor de behandeling van hartkwalen. Enkele studies hebben aangetoond dat het nuttig kan zijn bij de behandeling van hartziekten.
  • Anti-verouderings eigenschappen: De schimmel wordt in de Chinese geneeskunde vaak gebruikt vanwege zijn anti-verouderings eigenschappen. Het is rijk aan antioxidanten die cellulaire schade door vrije radicalen helpen verminderen.
  • Long gezondheid: Traditioneel wordt de schimmel gebruikt om ademhalingsaandoeningen zoals astma te behandelen.
  • Verhoogt libido: Het product wordt ook vaak gebruikt om het seksuele verlangen te verhogen.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel cordyceps verschillende voordelen voor de gezondheid heeft, meer onderzoek nodig is om deze effecten volledig te begrijpen. Het is ook raadzaam om met een zorgverlener te praten voordat je cordyceps of andere supplementen aan je dieet toevoegt.

Cordyceps nadelen

Hoewel Cordyceps over het algemeen als veilig wordt beschouwd voor de meeste mensen, kunnen er bij sommige mensen bijwerkingen optreden, vooral bij hoge doseringen of langdurig gebruik. Hier zijn enkele mogelijke nadelen of bijwerkingen van het product:

  • Spijsverteringsproblemen: Sommige mensen kunnen last krijgen van milde spijsverteringsproblemen, waaronder misselijkheid, diarree en droge mond.
  • Allergische reacties: Zoals bij elk supplement, kunnen sommige mensen allergisch zijn voor Cordyceps. Symptomen kunnen zijn: huiduitslag, jeuk, zwelling, ernstige duizeligheid of ademhalingsproblemen.
  • Beïnvloeding van hormoonbalans: De schimmel kan hormonen beïnvloeden, zoals testosteron en oestrogeen. Mensen met aandoeningen die gevoelig zijn voor de effecten van deze hormonen, zoals bepaalde soorten kanker, moeten mogelijk het gebruik van het product vermijden.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel deze bijwerkingen mogelijk zijn, ze niet bij iedereen voorkomen. De meeste mensen kunnen Cordyceps zonder problemen consumeren. Echter, het is altijd verstandig om eerst medisch advies in te winnen voordat je begint met het gebruik van nieuwe supplementen, vooral als je al bestaande gezondheidsproblemen hebt of andere medicijnen neemt.

Cordyceps kopen

Cordyceps zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder capsules en poeders. Je hebt dus de flexibiliteit om de vorm te kiezen die het beste bij je past. Of je nu op zoek bent naar een natuurlijke manier om je energieniveau te verhogen of je immuunsysteem te versterken, het product kan daarmee een waardevolle aanvulling zijn om je algehele gezondheid te verbeteren.

Testo Charge

De Testo Charge van Zapply biedt een unieke combinatie van ingrediënten met verschillende gezondheidsvoordelen, zoals testosteron verhogen. Het product bevat naast Cordyceps ook andere ingrediënten zoals Ashwagandha en Shilajit.
Image - 6 (4).png

Verbeter je prestaties met Zapply

Ben je op zoek naar manieren om je sportprestaties te verbeteren en je testosteronniveau te verhogen? Bij ons vind je de beste supplementen voor een betaalbare prijs.

Shoppen

Laat klanten voor ons spreken