News

Wanneer heeft Ashwagandha effect?

Dec 01, 2023

Als je Ashwagandha supplementen slikt zul je in de meeste gevallen niet meteen iets merken. Hoewel het kruid een erg krachtige werking heeft, komen de belangrijkste werkingsmechanismen pas naar boven bij langer en consistent gebruik. Daarnaast kan het ook erg verschillen per persoon hoe je lichaam erop reageert en kunnen verschillende symptomen juist later of eerder optreden. Afhankelijk van jouw doelen voor gebruik kun je zo bepalen welke dosis en gebruiksduur je wilt hanteren om optimaal te genieten van je Ashwagandha inname. 


Lees in onze blog van vandaag wanneer Ashwagandha effecten optreden en hoeveel weken aan consistent gebruik hiervoor nodig is. 

De werkingsmechanismen van Ashwagandha en wanneer ze optreden

Afhankelijk van het doel dat je voor ogen hebt voor je Ashwagandha gebruik, kan het lang of kort duren voordat je de werkingsmechanismen ervaart. Het kruid heeft een rijke historie en wordt al vele duizenden jaren gebruikt voor haar helende werking. 


Tegenwoordig is het met name populair vanwege stress verlagende eigenschappen. Wanneer je dagelijks het extract slikt dan kunnen cortisolniveaus in het bloed afnemen waardoor je rustiger en kalmer wordt. Studies suggereren dat je meerdere weken dagelijks Ashwagandha moet slikken om een significante verlaging van cortisol in het lichaam te ervaren. Afhankelijk van de dosis kan dit sneller gebeuren. Bij een dosis van 600 milligram duurt het zo’n 8 weken om een verlaging van het stresshormoon in het lichaam te meten. Een hogere dosis van 1000 milligram in samenwerking met langdurig en consistent gebruik zorgt ervoor dat je al na 6 weken een verlaging van cortisol ervaart. 


Gebruikers kunnen bij langdurig gebruik ook profiteren van hogere testosteronniveaus, wat verschillende positieve effecten kan hebben op je energieniveau. Hogere testosteronwaardes zorgen voor verbeterde spiergroei, een hoger libido en verhogen je energie. Onderzoek suggereert dat bij lange termijn Ashwagandha gebruik tot wel 15% verhoging van testo waardes wordt gemeten ten opzichte van de testgroep. De effecten treden op na ongeveer 42 dagen gebruik, uitgaande van een dosis van 1000 milligram. Een dosis van 600 milligram betekende dat het gemiddeld 60 dagen duurde voor gebruikers om dezelfde resultaten te krijgen. 

Het optreden van bijwerkingen

Wanneer je voor een langere tijd Ashwagandha slikt, kan de kans op mogelijke bijwerkingen ook toenemen. Het is daarom altijd aan te raden om goed voorbereid aan de slag te gaan. Dit kun je doen door eerst te beginnen met een lagere dosis zodat je kunt monitoren hoe je lichaam erop reageert. Daarnaast helpt het ook om af en toe Ashwagandha pauzes in te lassen om je lichaam gevarieerd te ondersteunen. Wanneer je al gezondheidsklachten hebt of medicijnen slikt is het ten strengste aan te raden om eerst met een medisch expert in gesprek te gaan om te kijken of Ashwagandha past in jouw dieet. 

Vandaag nog beginnen met Ashwagandha supplementen

Begin vandaag nog met onze Zapply Ashwagandha Supplementen. Onze producten voldoen aan strenge productie eisen en zijn GMP gecertificeerd. Direct aan de slag? Bestel vandaag nog je supplementen voor 20:00 en ontvang ze morgen in huis! Bij Zapply krijg je 30 bedenktijd waardoor je je supplementen geheel vrijblijvend kunt uitproberen.
Image - 6 (4).png

Verbeter je prestaties met Zapply

Ben je op zoek naar manieren om je sportprestaties te verbeteren en je testosteronniveau te verhogen? Bij ons vind je de beste supplementen voor een betaalbare prijs.

Shoppen

Laat klanten voor ons spreken