News

Bijwerkingen van langdurig Ashwagandha gebruik voorkomen en beperken

Dec 01, 2023

Als je gaat beginnen met het gebruiken van Ashwagandha supplementen is het verstandig om goed voorbereid aan de slag te gaan. Hoewel het kruid veilig te gebruiken is en een aantal maanden op rij kun je als gebruiker mogelijke negatieve effecten ervaren. Door bewust te zijn van mogelijke symptomen kun je snel handelen om verdere negatieve consequenties te voorkomen of te beperken. 


Lees in onze blog van vandaag wat de bijwerkingen zijn van langdurig Ashwagandha gebruik en wat je kunt doen om negatieve effecten te beperken of zelfs te voorkomen.

De verschillende soorten bijwerkingen bij langdurig Ashwagandha gebruik

Wanneer je langdurig en dagelijks Ashwagandha supplementen consumeert zul je mogelijk last kunnen krijgen van bijwerkingen. Dit kan volledig afhangen van de dosis en persoonlijke factoren, waaronder je gewicht, gezondheid, dieet en je leeftijd. Over het algemeen is je lichaam gevoeliger tegen een bepaalde Ashwagandha dosis als je lichter of kleiner bent. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van mogelijke symptomen zodat je tijdig actie kunt ondernemen. Voor de meeste gebruikers is Ashwagandha volledig veilig te gebruiken voor 1 tot 3 maanden aan dagelijks gebruik. De mogelijke bijwerkingen kunnen erg variëren en de symptomen zijn als volgt:


 • Maagklachten:
 • Langdurig Ashwagandha gebruik kan impact hebben op de maag. Hoewel symptomen over het algemeen beperkt blijven tot maagkrampen, kan het wel erg onprettig zijn. Heb je al last van een zwakke maag, dan is het verstandig om met een zorgverlener in gesprek te gaan om te kijken of Ashwagandha wel past in jouw dieet. Om te zorgen dat de impact op je maag beperkt blijft kun je beter je supplementen slikken na een maaltijd, bijvoorbeeld na ontbijt of avondeten. 

 • Spijsvertering:
 • Klachten kunnen dermate ontwikkelen dat het kan leiden tot braakneigingen of daadwerkelijk braaksel. Zeer onprettig voor de gebruik en in dat geval is het ten strengste aan te raden om direct te stoppen met het gebruiken van het extract. Ook je darmen kunnen van slag raken, wat kan resulteren in slappe ontlasting. 

 • Impact op de lever:
 • In zeldzame gevallen zijn er uit onderzoeken met gebruikers schade in de lever geconstateerd. Als je al last hebt van leverproblemen dan is het volstrekt af te raden om Ashwagandha te gebruiken, bespreek daarom dan ook eerst met een medisch expert de risico’s van Ashwagandha op je lever. 

 • Afvlakken van emoties:
 • Langdurige consumptie van Ashwagandha supplementen kan ervoor zorgen dat de aanmaak van adrenaline en dopamine wordt afgeremd waardoor je emoties kan afvlakken. Dit is niet alleen onprettig voor jezelf, maar kan ook vervelend zijn voor vrienden en familie. 

  Acties om negatieve effecten te beperken of zelfs voorkomen

  Door goed voorbereid aan de slag te gaan kun je de negatieve effecten van Ashwagandha beperken en mogelijk zelfs voorkomen. Ten eerste is het belangrijk om bewust te zijn van de symptomen en direct te stoppen wanneer je merkt hiervan last te hebben. Mocht je al gezondheidsklachten hebben of medicijnen nemen is het ten strengste aan te raden om eerst met een medisch expert in gesprek te gaan om te kijken of het extract in jouw dieet past. Verder kun je overwegen om eerst te beginnen met een lagere dosis, bijvoorbeeld door niet elke dag maar om de dag je supplementen in te nemen. Hierdoor kun je goed monitoren hoe je lichaam op het kruid reageert voordat je je inname verhoogt. 

  Genieten van de voordelen van Ashwagandha met deze tips en tricks

  Langdurig Ashwagandha gebruik kan vele positieve effecten hebben op het lichaam, waaronder een verlaging van stress en een verhoging van testosteron in het lichaam. Hierdoor kun je je een stuk rustiger en gebalanceerd voelen en krijg je meer energie en verbetert je slaap. Door hogere testosteronniveaus kan ook je libido en spiergroei verbeteren. Om optimaal te genieten van je Ashwagandha inname kun je overwegen om periodieke pauzes in te lassen. Dit houdt in dat je na 1 tot 3 maanden dagelijks gebruik een korte pauze van 2 tot 4 weken inlast. Doordat je het extract tot wel 3 maanden dagelijks slikt kun je profiteren van de vele positieve effecten. De pauze die je vervolgens inlast, helpt je lichaam om ook om te kunnen gaan met verhoogde cortisolniveaus in het lichaam (aangezien dit hormoon ook positieve effecten heeft. 

  Direct beginnen met Zapply Ashwagandha Supplementen

  Begin vandaag nog met onze Zapply Ashwagandha Supplementen. Onze producten zijn volledig GMP gecertificeerd en zijn vegan proof. Bestel vandaag nog voor 20:00 en ontvang je supplementen morgen al in huis.
  Image - 6 (4).png

  Verbeter je prestaties met Zapply

  Ben je op zoek naar manieren om je sportprestaties te verbeteren en je testosteronniveau te verhogen? Bij ons vind je de beste supplementen voor een betaalbare prijs.

  Shoppen

  Laat klanten voor ons spreken