News

Ashwagandha in India: Een rijke historie

Nov 20, 2023

De Ashwagandha plant kent een rijke historie in culturen in India waar het vooral gebruikt is in de Ayurvedische geneeskunde. Het middel werd onder andere gebruikt als medicijn in de vorm van Rasayana, smeersels of thee. Het kruid is momenteel nog steeds erg populair vanwege de vele gezondheidseffecten die het heeft op het lichaam terwijl het middel volledig natuurlijk is. Ook kan het kruid helpen mentale stabiliteit te geven en versterkt het je sportprestaties. Mannen gebruiken het kruid ook steeds vaker om het libido te verhogen en spiergroei te stimuleren. Maar hoe gebruiken de traditionele culturen in India het Ashwagandha kruid en waarom is het al duizenden jaren in gebruik?


In de blog van vandaag duiken we dieper in op de rijke historie van Ashwagandha in India en hoe het middel al voor duizenden jaren werd gebruikt. 

Ashwagandha gebruik in India

Withania Somnifera, zoals de wetenschappelijke naam luidt van de Ashwagandha plant, groeit op vele plekken in de wereld. Waaronder Afrika, het Midden-Oosten en India. Met name in India is het middel al lange tijd in gebruik en kent het een rijke historie. 


De eerste gebruiken van Ashwagandha in de traditionele geneeskunde en medicijnleer in India, Ayurveda, kunnen terug getraceerd worden tot wel 6.000 jaar voor Christus. Voor een groot deel van haar geschiedenis werd de plant gebruikt als Rasayana. Rasayana is een Ayurvedische therapie die helpt bij het behoud en bevorderen van de gezondheid. Rasayana betekent in wezen voeding op alle niveaus, van macro- tot micro cellulair niveau. 


De naam van de plant komt ook uit India en is een woord uit Sanskriet, een oude en klassieke taal van India. Ashwa staat voor paard en verwijst naar de ogenschijnlijke paardengeur van de plant. Ashwagandha refereert aan de paardenkracht die je krijgt bij het consumeren van de plant. 


Culturen in India hebben het middel veelal gebruikt als smeersel. Door de bladeren en wortels van de plant te verbrijzelen tot een poeder en deze met een beetje water te mengen ontstaat een smeersel dat direct op de huid geplaatst kan worden. Het mengsel werd voornamelijk geplaatst op ontstekingen vanwege de ontstekingsremmende werking van Ashwagandha. Ook werd het kruid gebruikt om symptomen van slangen en schorpioenen steken tegen te gaan. Een andere populaire vorm in India is het gebruik van Ashwagandha als thee. Door het poeder te laten trekken in heet water kun je de actieve stoffen consumeren. Hierdoor kan de gebruiker genieten van vele verschillende gezondheid en prestatie verbeterende effecten die bij een smeersel niet merkbaar zijn. Denk aan toename van testo waardes, verlaging van stress en verbeterde cognitieve functies. 

Verschillende effecten van de Ashwagandha plant

De bladeren zijn bitter en worden aanbevolen bij koorts en pijnlijke zwellingen. De bloemen zijn diuretisch (vermindert de vochtopstapeling in het lichaam en neemt de vloeistof van bijvoorbeeld de voeten af ​​en kan de kortademigheid verbeteren) en een afrodisiacum (middelen die seksueel stimulerend werken). De zaden zijn anthelmintisch, wat betekent dat ze ontstekingsremmend werken. Ashwagandha producten die uit de plant bereid worden worden in traditionele Indiase culturen met name gebruikt tegen hysterie, angst, geheugenverlies. Het werkt ook stimulerend en verhoogt het aantal zaadcellen bij mannen. 

Ashwagandha in supplementen

Tegenwoordig is het populair om Ashwagandha extracten te slikken in de vorm van supplementen. Niet gek, want de capsules bieden belangrijke voordelen. Zo ben je vrijwel geen tijd kwijt aan de voorbereiding van Ashwagandha bij traditionele gebruiksmethodes. De supplementen zijn kant en klaar en hebben daarnaast ook een vaste dosis waardoor je precies weet hoeveel van de actieve stoffen je tot je neemt. Hierdoor kun je goed monitoren hoe jouw lichaam reageert op Ashwagandha en kun je zo nodig je dosis aanpassen.  

Aan de slag met Zapply Ashwagandha Supplementen

Ben je geïnteresseerd in Ashwagandha en de krachtige werking van het kruid? Probeer geheel vrijblijvend het middel met onze Zapply Ashwagandha supplementen. Onze capsules zijn van top kwaliteit en voldoen aan strenge GMP gecertificeerde productie kwaliteitsnormen. Onze supplementen bevatten 60 capsules per product met elk een comfortabele dosis van 500 milligram. Daarnaast bieden wij je 30 dagen bedenktijd, geheel vrijblijvend! Vandaag besteld voor 20:00 is morgen in huis.  We verwelkomen je graag bij de Zapply familie waar we focussen om het beste uit jezelf te halen.
Image - 6 (4).png

Verbeter je prestaties met Zapply

Ben je op zoek naar manieren om je sportprestaties te verbeteren en je testosteronniveau te verhogen? Bij ons vind je de beste supplementen voor een betaalbare prijs.

Shoppen

Laat klanten voor ons spreken