News

Waarom Andrew Huberman ook Ashwagandha gebruikt

Nov 20, 2023

Andrew Huberman is een bekende neurowetenschapper uit Amerika die een populaire professor is aan de Stanford University School of Medicine. Daarnaast is hij ook zeer actief in het maximale uit zijn lichaam halen middels onder andere fysieke activiteiten maar ook middels supplementen. Via zijn podcast Huberman Lab, dat hij in 2021 startte, is hij bekend geworden om zijn vele sterke en gefundeerde adviezen voor persoonlijke gezondheid. De wetenschapper noemt onder andere ook Ashwagandha als een krachtig middel dat gebruikers kan helpen nervositeit en angst te verlagen. 


Lees in onze blog van vandaag wat Andrew Huberman vindt van Ashwagandha en waarom hij het krachtige kruid aanbeveelt voor bepaalde mensen en het zelf ook gebruikt. 

Ashwagandha tegen aanmaak van Cortisol

Huberman ziet het belang van het kruid tegen stress. Langdurige en dagelijkse Ashwagandha consumptie kan namelijk ervoor zorgen dat je een stuk rustiger en gebalanceerder voelt. Dit komt doordat het kruid de aanmaak van het stresshormoon, cortisol, onderdrukt. In een van zijn podcasts licht Andrew Huberman zijn gebruik van Ashwagandha verder toe:


"Om mij te helpen mijn cortisol te verlagen, zodat ik geen last krijg van de langetermijneffecten van stress,” zo vertelt Huberman. 


De wetenschapper geeft aan dat hij met de inname van Ashwagandha supplementen lange termijn effecten van stress, die zeer significant kunnen zijn, weet te beperken. Het lichaam heeft van origine namelijk een sterk stressmechanisme ontwikkeld dat ideaal fungeerde in onze historie. Bijvoorbeeld tijdens de jacht, om het lichaam alert te houden en klaar te maken voor vechten of vluchten. De constante stress van bijvoorbeeld werk is echter erg chronisch en dit kan je lichaam op termijn kapotmaken. Met Ashwagandha, zo geeft Huberman aan, kan hij de hoeveelheid cortisol in zijn lichaam remmen om zo de schadelijke neveneffecten van te hoge stress over een lange tijd te reduceren. 


De wetenschapper gebruikt het middel niet elke dag, zo geeft hij aan in een podcast. Volgens Huberman beheerst hij zijn korte en middellange stress goed genoeg om niet elke dag het middel te slikken. Zo vertelt de wetenschapper:


"Zou ik dit alleen doen als ik het gevoel had dat ik mijn stress op de korte en middellange termijn niet goed kon beheersen”, aldus Andrew Huberman. 

Hoe lang Huberman aanbeveelt om Ashwagandha te nemen

In een ander podcast adviseert Andrew Huberman hoe lang je Ashwagandha dient in te nemen. Zo geeft de wetenschapper aan dat hij aanbeveelt om het middel tot 45 dagen dagelijks te slikken in het geval je gemiddeld tot extreme stress ervaart. Bijvoorbeeld als je stress je slaap beperkt, dan kan het interessant zijn om Ashwagandha dagelijks te gebruiken om cortisolniveaus te reduceren en de negatieve impact van langdurige stress te mitigeren. Na 45 dagen adviseert Huberman dat je als gebruiker een aantal weken stopt met het gebruik van Ashwagandha supplementen. Bij voorkeur 4 weken stoppen, met als uiterst minimum 2 weken, zo vertelt de wetenschapper in de podcast. De reden hiervoor is dat het niet nodig is om continu cortisolniveaus in het lichaam te onderdrukken omdat ze ook een nuttige werking hebben voor je lichaam. Verder geeft Huberman aan dat Ashwagandha een van de krachtigste adaptogene supplementen is en is het een van de top middelen tegen stress. 

Aan de slag met Ashwagandha Supplementen van Zapply

Geïnteresseerd in de stressverlagende werking van Ashwagandha? Bekijk vandaag nog onze Zapply Ashwagandha Supplementen. Ons product bevat 60 capsules met elk een dosis van 500 milligram, optimaal voor de startende en ervaren gebruiker. Vandaag voor 20:00 besteld is morgen in huis!Image - 6 (4).png

Verbeter je prestaties met Zapply

Ben je op zoek naar manieren om je sportprestaties te verbeteren en je testosteronniveau te verhogen? Bij ons vind je de beste supplementen voor een betaalbare prijs.

Shoppen

Laat klanten voor ons spreken