News

Kun je Ashwagandha elke dag gebruiken? De Feiten

Dec 11, 2023

Wanneer je begint met Ashwagandha supplementen te consumeren kan het misschien intimiderend zijn om het krachtige kruid op een dagelijkse basis te slikken. Het extract kan significante gezondheidsvoordelen opleveren maar daarvoor is langdurig en bij voorkeur dagelijks gebruik noodzakelijk. 


Lees in onze blog van vandaag wat de impact is van dagelijks Ashwagandha gebruik op het lichaam en wat de voordelen zijn van consequente inname van het kruid. 

De voordelen van dagelijks Ashwagandha gebruik

Om het maximale uit je consumptie van Ashwagandha supplementen te halen is het belangrijk om consequent te zijn in het gebruik ervan. Noodzakelijk hiervoor is dat je het kruid voor een langere periode gebruikt, dit helpt om de krachtige werking te realiseren. Vele werkingsmechanismen treden namelijk op na 4 tot 6 weken gebruik, afhankelijk van de dosis die je neemt en persoonlijke factoren. Door dagelijks je supplementen te nemen zorg je ervoor dat de actieve stoffen daadwerkelijk actief blijven in het lichaam waardoor je sneller de verschillende effecten kunt ervaren. Een aantal keer een supplement vergeten in te nemen is niet erg maar consequent dagen vergeten kan de werking beperken. 


De belangrijkste gezondheidseffecten die kunnen optreden na langdurig en dagelijks gebruik zijn als volgt:


 • Stressverlaging
 • Stress kan verlagen door afname van cortisol, het stresshormoon in het lichaam. Hierdoor wordt je rustiger en ervaar je minder negatieve effecten van chronische stress.

 • Verhoogde energie en uithoudingsvermogen 
   • Bij langdurig gebruik kan je energieniveau stijgen waardoor je harder en langer kunt trainen. 
 • Hogere testosteronniveaus
   • Hogere t-waardes zijn belangrijk voor de spiergroei en herstel. Hierdoor kun je het maximale uit je trainingen halen. Daarnaast helpt het ook om je goed in je vel te laten voelen (met name als je verlaagde testo waardes ervaart) en ondersteunt het je libido. 
 • Versterkt immuunsysteem 
 • Ashwagandha is een natuurlijke ontstekingsremmer en helpt het lichaam om infecties te bestrijden.

  Maximale uit je Ashwagandha consumptie halen

  Door dagelijks gedisciplineerd je supplementen te slikken haal je het maximale uit je Ashwagandha. Daarom is het belangrijk om je thuis zo in te richten dat de consumptie van Ashwagandha een echte gewoonte wordt. Dit kun je doen door de pillen in het zicht te lichten voor jou (let op; hou het wel buiten bereik en zicht van kinderen) zodat je er dagelijks aan herinnerd wordt. Daarnaast kun je gebruik maken van habit stacking waar je verschillende gewoontes aan elkaar koppelt. Bijvoorbeeld, door altijd je capsules bij het ontbijt te gebruiken zul je sneller de gewoonte aanleren en minder snel vergeten om supplementen te nemen. 

  Profiteer van variabel Ashwagandha gebruik

  Door gevarieerd Ashwagandha te gebruiken kun je ervoor zorgen bijwerkingen en negatieve effecten te beperken en tegelijkertijd te genieten van de lange termijn positieve werkingen die het kruid biedt. Om de verschillende werkingsmechanismen te activeren dien je minimaal 4 tot 6 weken elke dag het supplement te consumeren. Vervolgens kun je 2 tot 4 weken een pauze inlassen in je Ashwagandha gebruik. Hierdoor balanceer je je lichaam en raakt het ook gewend aan periodes zonder actieve stoffen in het lichaam. Dit helpt om mogelijke bijwerkingen te beperken. 

  Zapply Ashwagandha Supplementen

  Ga direct aan de slag met onze Zapply Ashwagandha Supplementen. Onze producten zijn 100% natuurlijk, volledig vegan proof en HALAL-gecertificeerd. Bestel nog vandaag in huis voor 20:00 en ontvang morgen je supplementen!
  Image - 6 (4).png

  Verbeter je prestaties met Zapply

  Ben je op zoek naar manieren om je sportprestaties te verbeteren en je testosteronniveau te verhogen? Bij ons vind je de beste supplementen voor een betaalbare prijs.

  Shoppen

  Laat klanten voor ons spreken