News

Testo Charge: De kracht van Shilajit

Dec 22, 2023

Shilajit is een belangrijk ingrediënt van onze Zapply Testo Charge supplementen en kan zeer significante gezondheidsvoordelen bieden voor de gebruiker. Maar wat is Shilajit precies en hoe werkt het? Het natuurlijke organische mineraal kent een rijke historie van gebruik in traditionele culturen en raakt ondertussen ook populairder onder consumenten. Het middel biedt namelijk een natuurlijk alternatief om je gezondheid te versterken en sportprestaties te verbeteren. 


Lees in onze blog van vandaag hoe de organische mineraal Shilajit jou kan ondersteunen in je gezondheid en sportprestaties. 

Wat is Shilajit

Shilajit is een plakkerige en donker zwarte substantie die gevonden kan worden in de hoge bergen van de Himalaya. Het wordt gevormd over honderden jaren door het langzaam afbreken van planten die in de gebergte groeien. Het middel wordt van oudsher gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde, een traditionele geneeskunde leer. Traditionele stammen die voor honderden jaren in de bergen leven hebben de krachtige werkingsmechanismen van het organische middel voor het eerst ontdekt. Deze stammen noemen het mineraal ook wel “Rasayana” of “Rasayanam” in Siddha literatuur wat als het ware “verjonger” betekent. De term laat zien dat de traditionele culturen die het kruid gebruiken sterk geloofden in de krachtige werking ervan. 

De positieve effecten van langdurig gebruik van Shilajit

Langdurig gebruik van het Shilajit mineraal kan verschillende positieve effecten opleveren voor het lichaam. De belangrijkste werkingsmechanismen zijn als volgt:

Verhogen van testosteron in het lichaam

Voorlopige onderzoeken met het Shilajit mineraal hebb

en aangetoond dat het middel mogelijk testosteron niveaus in het lichaam kan verhogen. In een studie met mannen van tussen de 45 en 55 jaar werd een deel van de groep een placebo gegeven en een ander deel ontving een 250 milligram dosis van Shilajit dat twee keer per dag werd geconsumeerd. Na ongeveer 90 dagen van dagelijks gebruik werden significant verhoogde testo waardes gemeten bij de Shilajit gebruikers ten opzichte van de placebo groep. De kracht om t-waades te verhogen maakt het middel met name populair onder oudere mannen die lage testo waardes ervaren. Lage testosteron kan een significante impact hebben op je energieniveau en geluk doordat je continu moe bent en een depressief gevoel kunt ervaren. 

Verhogen van je energieniveau

Shilajit gebruik wordt ook gelinkt aan het natuurlijk versterken van je mitochondriale functie. Mitochondriën zitten in je cellen en zorgen ervoor dat je cellen de energie krijgen die ze nodig hebben om hun werk uit te voeren. Wanneer de mitochondriën minder goed werken kun je mogelijk ook chronisch moe raken wat je leven en sportprestaties flink kan beïnvloeden. Studies suggereren dat langdurig gebruik van Shilajit de werking van je mitochondriën kan ondersteunen waardoor je meer energie hebt en langer door kunt gaan. 

Anti-aging werking van Shilajit

Hoewel er nog geen duidelijke conclusies getrokken zijn uit studies omtrent de verjongende effecten van Shilajit kent het wel een rijke historie in traditionele culturen omtrent de versterking van de vitaliteit van de gebruiker. De anti oxidante en anti ontstekende werking van het mineraal kunnen het lichaam beschermen tegen celschade, wat je vitaliteit ondersteunt. Ook kan het middel mogelijk Alzheimers tegengaan, dit kan mogelijk komen door het fulvinezuur dat in het mineraal zit. Meer onderzoek is echter nodig om de impact op Alzheimers te bevestigen. 

Verbeteren vruchtbaarheid

Studies suggereren ook dat Shilajit kan helpen de vruchtbaarheid van mannen te verbeteren. In een studie met zestig mannen die twee keer per dag shilajit supplementen slikken, is aangetoond dat meer dan 60% van de deelnemers een verhoging van spermacellen ondervond maar ook een verbetering in de sperma mobiliteit. 

Gebruik Testo Charge om Shilajit toe te voegen aan je dieet

Wil je aan de slag met Testo Charge en genieten van de vele positieve effecten van Shilajit? Bekijk onze webshop en bestel vandaag nog onze Testo Charge supplementen en ontvang een gratis e-book! Onze supplementen zijn 100% natuurlijk en HALAL-gecertificieerd waardoor ze voor iedereen te gebruiken zijn. Per capsule zit er voor 400 milligram aan Shilajit dosis in die je drie keer per dag dient te gebruiken. Zo kom je op een comfortabele en krachtige dosis die jou testo waardes kan ondersteunen en je vitaliteit verbeterd.
Image - 6 (4).png

Verbeter je prestaties met Zapply

Ben je op zoek naar manieren om je sportprestaties te verbeteren en je testosteronniveau te verhogen? Bij ons vind je de beste supplementen voor een betaalbare prijs.

Shoppen

Laat klanten voor ons spreken