News

Testo Charge: De kracht van Cordyceps

Jan 02, 2024

Testo Charge supplementen zijn een van onze populairste producten bij Zapply. Met Testo Charge kun je optimaal je lichaam ondersteunen om testosteronwaardes te verhogen en de werking van je spieren te verbeteren. Ook helpt het middel om energieniveaus hoog te houden en je spieren sneller te ontwikkelen, allemaal door gebruik te maken van 100% natuurlijke ingrediënten. Een van de krachtige natuurlijke ingrediënten in Testo Charge is Cordyceps Militaris, een fungi die een opvallende historie en uiterlijk heeft. Wat is Cordyceps precies en wat kan de impact van de schimmel zijn op het lichaam?


Ontdek in onze blog van vandaag wat de voordelen zijn van langdurig Cordyceps Militaris gebruik is en wat de schimmel precies is en waar het vandaan komt.  

Wat is Cordyceps Militaris

Cordyceps zijn schimmels die een parasitaire functie hebben. Ze groeien bijvoorbeeld op insecten, wellicht een onsmakelijk beeld en niet gelijk de eerste gedachte om deze fungi te consumeren. Er zijn ruim 400 soorten Cordyceps schimmels, elk met een andere werking. Met name Cordyceps Militaris is bekend in het gezondheidsonderzoek omtrent de mogelijke positieve werking op het lichaam. De schimmel is veelvoorkomend in Europa maar kent een rijke historie van gebruik in de traditionele Chinese geneeskunde. Chinezen geloven in de kracht van het middel om de gezondheid te versterken en de vitaliteit te verbeteren. De schimmel kan vaak gekocht worden in potjes en heeft een oranje kleur en bestaat uit lange strengen. Ondertussen is het middel steeds populairder aan het worden in het gebruik als supplementen maar ook worden mogelijkheden verkend om het middel te gebruiken in de geneeskunde. 

De werkingsmechanismen op het lichaam van langdurig Cordyceps gebruik

Langdurige consumptie van Cordyceps Militaris dosis kan verschillende gezondheidseffecten hebben. De belangrijkste effecten zijn als volgt: 

Sportprestaties verbeteren met Cordyceps

Cordyceps Militaris kan bij langdurig gebruik de energieniveaus in je lichaam verhogen. Dit komt onder andere doordat je lichaam beter zuurstof kan opnemen, wat name tijdens zware exercities zijn waarde biedt. In een studie met 30 volwassenen werd aangetoond dat met slechts 3 gram per dag aan Cordyceps supplementen voor 6 weken een verhoging van de V02 max werd gemeten van 7% ten opzichte van de controlegroep. V02 max is een bekende meetwaarde om de conditie van een persoon te meten. Hoewel meer en grotere studies nodig zijn om de resultaten meer kracht te geven, zijn de resultaten wel veelbelovend. 

Ouderdom tegengaan

De schimmel kan ook mogelijk veroudering tegengaan door de anti-oxidante werking van het middel. Studies met muizen hebben aangetoond dat de beesten langer konden leven dan de muizen die een placebo kregen toegediend. Daarnaast kan het ook je sex drive verbeteren en je cognitieve werking ondersteunen.  

Bestrijden van tumoren

Er zijn ook studies uitgevoerd om de werking van Cordyceps tegen kanker te onderzoeken. Bepaalde soorten kanker kunnen mogelijk onderdrukt worden door Cordyceps, zo blijkt uit een aantal studies. Echter, meer onderzoek is nodig om de conclusies meer kracht te geven en uitsluitsel te bieden voor de geneeskunde. 

Anti Ontstekende werken van de schimmel

Daarnaast kan Cordyceps Militaris ook ontstekingen helpen tegengaan. De schimmel kan de aanmaak van bepaalde proteïnen in het lichaam remmen waardoor ontstekingen worden beperkt. Er zijn studies uitgevoerd in muizen die veelbelovend zijn, maar of de werking is nog niet klinisch bewezen voor mensen. 

Beginnen met Cordyceps gebruik met Zapply Testo Charge

In elke Testo Charge supplement zit voor 50 milligram aan Cordyceps Militaris extract in. Het wordt geadviseerd om 3 capsules per dag te consumeren waardoor je een comfortabele maar ook krachtige dosis van Cordyceps Militaris ontvangt die jou lichaam en vitaliteit kan ondersteunen en helpt het maximale uit je trainingen te halen. Ga vandaag nog aan de slag met Zapply Testo Charge supplementen en ontvang een gratis e-book die jou op weg helpt om het maximale uit jezelf te halen. Onze supplementen zijn 100% natuurlijk en volledig HALAL-gecertificieerd waardoor iedereen onze producten kan gebruiken.
Image - 6 (4).png

Verbeter je prestaties met Zapply

Ben je op zoek naar manieren om je sportprestaties te verbeteren en je testosteronniveau te verhogen? Bij ons vind je de beste supplementen voor een betaalbare prijs.

Shoppen

Laat klanten voor ons spreken